Kindermascotte Basiel waakt voortaan ook aan de schoolpoorten in Halle.
Volledig scherm
Kindermascotte Basiel waakt voortaan ook aan de schoolpoorten in Halle. © Bart Kerckhoven

Halle laat opnieuw drie schoolomgevingen veiliger maken

HalleHet stadsbestuur van Halle laat binnenkort opnieuw enkele schoolomgevingen veiliger maken. Er zal gewerkt worden in drie schoolomgevingen.

 1. Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma
  Sint-Pieters-Leeuw

  Rita Cornelis ontvangt Vic Feytons Erediploma

  Kunstenares Rita Cornelis kreeg in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw van het Davidsfonds van Sint-Pieters-Leeuw officieel het Vic Feytons Erediploma overhanidigd. Als aquarelliste kreeg ze de voorbije jaren nationale en recent ook internationale erkenning. In 2015 werd ze nationale laureate van het aquarelsalon in Antwerpen met haar werk ‘Muziektempel’. In 2022 won ze deze eerste prijs opnieuw met haar werk ‘Sluimering’. In oktober 2022 behaalde ze op ruim 250 internationale deelnemers een derde plaats op het vijfentwintigste European Watercolor Symposium in Bilbao met een originele en eigenzinnige weergave van het Guggenheim Museum. Als kernlid van het Aquarelinstituut België promoot ze mee zowel de kunstvorm als de kansen voor de beoefenaars. Het Vic Feytons Erediploma dat wordt toegekend is genoemd naar de vroegere voorzitter van de vereniging die in 1997 overleed.
 2. “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTravel’
  PREMIUM
  Dilbeek

  “Olifanten wassen of kajakken tussen alligators? Bij ons kiezen kinderen de vakantie”: Liesbeth (52) gooit hoge ogen met haar ‘KiddoTra­vel’

  “Kinderen moeten op reis vaak volgen wat de ouders doen, en daar wou ik verandering in brengen.” Aan het woord is Liesbeth Dupon (52) uit Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek). Zij organiseert met KiddoTravel grote en kleine reizen op maat van jouw gezin. De onderneemster maakt nu kans op een Women Award van Unizo. We vroegen haar hoe ze haar bedrijf uit de grond stampte, wat de opties zoal zijn en wat zo'n reis juist kost. Want KiddoTravel is niet je doorsnee reisorganisatie.