(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © rv

Halle koopt laptops voor kwetsbare leerlingen: “Digitale armoede zit vaak verborgen”

HalleHet stadsbestuur van Halle koopt honderd laptops aan die de scholen ter beschikking kunnen stellen aan kwetsbare leerlingen. De toestellen worden gratis uitgeleend. “Meer dan ooit hebben we beseft dat de digitale armoede groot is”, zegt schepen van Onderwijs Dieuwertje Poté (CD&V).

 1. Heilig Hart&College ontvangt eerste laptops voor kwetsbare leerlingen: “Veertig procent van scholieren deelt thuis zijn computer”
  Halle

  Heilig Hart&College ontvangt eerste laptops voor kwetsbare leerlingen: “Veertig procent van scholieren deelt thuis zijn computer”

  Het Heilig Hart&College ontvangt een lading laptops van de Vlaamse overheid waarmee scholieren die geen toegang hebben tot een computer toch thuis les kunnen volgen vanaf maandag. Liefst veertig procent van de leerlingen op de school in Halle hebben geen eigen laptop. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laat vijftienduizend nieuwe laptops uitdelen in de scholen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.