Van extra ruimte voor verenigingen in Lembeek over speelfonteinen aan de waterspeeltuin tot plannen voor extra groen en de strijd tegen leegstand in het centrum. Halle investeert de komende maanden bijna 30 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Van extra ruimte voor verenigingen in Lembeek over speelfonteinen aan de waterspeeltuin tot plannen voor extra groen en de strijd tegen leegstand in het centrum. Halle investeert de komende maanden bijna 30 miljoen euro. © Bart Kerckhoven/rv

Halle investeert fors in 2022. Win eens een winkel of spendeer zelf het Burgerbudget. Dit wil het stadsbestuur volgend jaar realiseren

HalleDe stad Halle investeert 28,3 miljoen euro in 2022. Van een inclusieve speeltuin op Stroppen tot een veiligere schoolomgeving in Essenbeek over een eerste Overkop-huis en extra ruimte voor verenigingen in Lembeek en de Sint-Rochuswijk… Het lijstje is lang. Een overzicht van de belangrijkste investeringen.

  1. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
    3

    Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

    De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
    Halle