Archiefbeeld van het stadhuis van Halle in coronatijden.
Volledig scherm
Archiefbeeld van het stadhuis van Halle in coronatijden. © Mozkito

Halle houdt financieel stand ondanks onverwachte uitgaven in coronatijden

HalleDe jaarrekening van 2020 is goedgekeurd door de gemeenteraad in Halle. Uit die rekening blijkt dat corona geen diepe kraters slaat in de financiën van het stadsbestuur.

 1. ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderopvang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”
  Lembeek

  ‘Blinde vlek’ Lembeek krijgt kinderop­vang met 36 plaatsen: “Wachten op subsidies duurt te lang en dus bouwen we zelf”

  Als antwoord op het tekort aan opvangplaatsen voor kinderen in Halle, bouwt de stad een nieuwe kinderopvang in Lembeek. Het bestuur wacht niet op subsidies omdat de nood zo hoog is in de deelgemeente. Amper 39 procent van de baby’s en peuters kan er opgevangen worden. “Lembeek is een echte blinde vlek op de kaart als het om opvangplaatsen voor kinderen gaat”, zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V).
 2. Gratis zonnecrème-dispensers op Beestenmarkt en Stationsplein in Halle
  Halle

  Gratis zonnecrème-dispensers op Beesten­markt en Stations­plein in Halle

  We moeten nog even wachten op de echte zomerzon, maar als het zover is dan zullen we in Halle alvast niet zonder zonnecrème vallen. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn namelijk dispensers geplaatst waar je gratis zonnecrème kan nemen. “Wanneer je in de stad rondloopt of geniet van een terrasje, zal je er niet meteen aan denken om je in te smeren”, laat de stad weten. “Op die momenten staan we niet altijd stil bij de gevaren van de zon. Daarom plaatsen we in samenwerking met de organisatie SUNDO een ‘SMOTspot’ op de Beestenmarkt en het Stationsplein.” Op de slimme SMOTspot-paal zie je de actuele UV-index en de temperatuur en een dispenser biedt je gratis zonnecrème wanneer nodig. Het toestel werkt volledig op zonne-energie. Het slimme toestel gebruikt verschillende sensoren waardoor het handsfree kan gebruikt worden en ook misbruik kan detecteren. De SMOTspots maken deel uit van een campagne rond huidkanker. SMOT staat voor ‘Skin Matters Over Tan’. “Met andere woorden: een gezonde huid primeert op een bruin tintje. Geniet dus van de zon, maar bescherm jezelf”, aldus de stad in een mededeling.