Archiefbeeld van het stadhuis van Halle in coronatijden.
Volledig scherm
Archiefbeeld van het stadhuis van Halle in coronatijden. © Mozkito

Halle houdt financieel stand ondanks onverwachte uitgaven in coronatijden

HalleDe jaarrekening van 2020 is goedgekeurd door de gemeenteraad in Halle. Uit die rekening blijkt dat corona geen diepe kraters slaat in de financiën van het stadsbestuur.

 1. Lambikstoempers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweekend
  Zennevallei

  Lambik­stoem­pers serveren Brusselse bieren tijdens 21ste Bierweek­end

  Bierliefhebbers die graag nieuw bieren willen ontdekken en proeven kunnen op zaterdag 27 en zondag 28 augustus terecht op het 21ste Bierweekend van De Lambikstoempers in Alsemberg. De bierproeversvereniging zal er meer dan honderd verschillende bieren serveren. Bezoekers kunnen het lekkers proeven in glaasjes van 15 centiliter. De Lambikstoempers beloven zoals elk jaar opnieuw enkele ‘speciallekes’. Dit keer staan de Brusselse bieren centraal. De organisatoren houden ook opnieuw de Biertombola zodat wie wint naar huis gaat met een mooie bierprijs. En terwijl mama en papa de bieren degusteren kunnen kinderen meedoen aan een grote kleurwedstrijd of zich uitleven op het springkasteel. Het Bierweekend vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 14 uur tot middernacht en op zondag 28 augustus van 14 uur tot 20 uur in het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Alle info op deze link.
 2. Knieprotheses voortaan preciezer geplaatst dankzij nieuwe robot: “Ook revalidatie loopt vlotter”
  Halle
  2

  Knieprothe­ses voortaan preciezer geplaatst dankzij nieuwe robot: “Ook revalida­tie loopt vlotter”

  Dokters van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle kunnen voortaan rekenen op de trouwe assistentie van een robot bij het plaatsen van een knieprothese. Met dank aan de robot kunnen protheses zeer precies geplaatst worden en komt die ook in grote mate overeen met de originele knie. Ook de revalidatie zou sneller en makkelijker verlopen na een ingreep met hulp van de robot.
 3. Van oude trams tot spelen met LEGO-blokjes: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van oude trams tot spelen met LE­GO-blok­jes: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomervakantie is alweer halfweg. Kinderen hebben dus nog een maandje om er ten volle van te genieten. Maar wat moet je doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een hoogteparcours tot een kinderboerderij, laat je inspireren door onze tips.