Frieda Van Roy van afvalintercommunale Intradura, ontwerper Robin Boast, Aster Meer van SULO en schepen van Afvalbeleid Johan Servé (Vooruit) bij de ondergrondse afvalcontainer aan de Zuster Bernardastraat.
Volledig scherm
Frieda Van Roy van afvalintercommunale Intradura, ontwerper Robin Boast, Aster Meer van SULO en schepen van Afvalbeleid Johan Servé (Vooruit) bij de ondergrondse afvalcontainer aan de Zuster Bernardastraat. © Bart Kerckhoven

Gooi je leeggoed eens in een boomstam: bestickerde glascontainer in Halle is Belgische primeur in strijd tegen sluikstorters

HalleDe eerste ondergrondse glascontainer van het land die volledig bestickerd is om sluikstorten tegen te gaan staat in Halle. Voor een locatie waar inwoners maar al te graag het afval naast de container dumpen is een op maat gemaakt ontwerp uitgedokterd dat sluikstorters op andere gedachten moet brengen.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.