Halle: woonzorgcentrum Zonnig Huis
Volledig scherm
Halle: woonzorgcentrum Zonnig Huis © Amber Gys

Goed nieuws uit WZC Zonnig Huis na coronazorgen: alle bewoners mogen opnieuw bezoekers ontvangen

 1. Verenigde Handelaars Halle getrakteerd op applaus voor start van vergadering met schepencollege
  Play
  Halle

  Verenigde Handelaars Halle getrak­teerd op applaus voor start van vergade­ring met schepencol­le­ge

  De Verenigde Handelaars Halle en het schepencollege kwamen vanochtend samen op het stadhuis om er onder andere te praten over het parkeerbeleid. De handelaarsvereniging liet zich vorige week in een open brief kritisch uit over dat beleid omdat het volgens hen klanten afschrikt. Het schepencollege nodigde hen daarom uit om voor een overleg. Heel wat handelaars daagden op maar ook inwoners wilden hen een hart onder de riem steken en zakten iets voor 8 uur af naar het Oudstrijdersplein. In totaal verzamelden een veertigtal mensen voor het stadhuis. Net voor de handelaars binnenstapten werden ze nog getrakteerd op een applaus van de aanwezigen.
 2. Kostprijs tijdelijke fietsenstalling station Sint-Genesius-Rode stijgt van 200.000 naar 350.000 euro: “Maar investering is geen verloren kost”
  Sint-Genesius-Rode

  Kostprijs tijdelijke fietsen­stal­ling station Sint-Genesius-Ro­de stijgt van 200.000 naar 350.000 euro: “Maar investe­ring is geen verloren kost”

  De bewaakte fietsenstalling aan het station van Sint-Genesius-Rode zal 150.000 euro meer kosten dan oorspronkelijk gepland. Dat is liefst 75 procent meer dan begroot. “Het wordt een duur verhaal maar dit project moet er komen om fietsdieven af te schrikken”, zegt schepen van Openbare Werken Miguel Delacroix (IC-GB).
 1. Vlaams schepen Anne Sobrie na uitspraak Raad van State over taalregister in faciliteitengemeenten: “Sint-Genesius-Rode mag geen tweetalige gemeente worden”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode

  Vlaams schepen Anne Sobrie na uitspraak Raad van State over taalregis­ter in facilitei­ten­ge­meen­ten: “Sint-Genesius-Ro­de mag geen tweetalige gemeente worden”

  Franstalige inwoners van de faciliteitengemeenten hoeven volgens de Raad van State maar één keer om de vier jaar aan te geven dat ze hun documenten in hun moedertaal willen ontvangen. Wie niet in zo’n gemeente woont haalt wellicht de schouders op maar in ‘De Zes’ maakt dat een groot verschil. “Dit zet de deur open naar tweetaligheid”, zegt Vlaams schepen Anne Sobrie (Engagement 1640). “Terwijl Sint-Genesius-Rode een Vlaamse gemeente moet blijven.”