Frank Boon schenkt de eerste fles Apogee uit terwijl Jos en Karel Boon toekijken.
Volledig scherm
Frank Boon schenkt de eerste fles Apogee uit terwijl Jos en Karel Boon toekijken. © Bart Kerckhoven

Generatiewissel bij brouwerij Boon: dat vraagt om lancering van unieke Oude Geuze. “Met Apogee vieren we vaders carrière en klinken we op de toekomst”

LembeekBij brouwerij Boon werd er met een uniek nieuw biertje geklonken op de generatiewissel in het familiebedrijf. Stichter Frank Boon (66) draagt de leiding van de wereldbekende lambiekbrouwerij over aan zonen Jos (33) en Karel (36). Met Apogee werd dan ook meteen getoast op de toekomst.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. “Iemand die gereanimeerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentrale 112 Vlaams-Brabant slaakt noodkreet door personeelstekort
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  “Iemand die gereani­meerd moet worden, kan je toch geen 2 minuten laten wachten?”: noodcentra­le 112 Vlaams-Bra­bant slaakt noodkreet door personeels­te­kort

  “De angst dat we een burger in nood niet op tijd kunnen helpen omdat we met veel te weinig volk zijn en de werkdruk te hoog is, is verstikkend.” Bij de noodcentrale 112 Vlaams-Brabant trekt men aan de alarmbel nu de dienst onophoudelijk onderbemand is. “Allemaal het gevolg van het extra werk waarmee men ons opzadelt”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Ann Vancutsem, die een oplossing vraagt.