Gemengde gevoelens na eerste Halse carnavalsnacht: vrouw in levensgevaar na zware val, andere vrouw moet door drukte in auto bevallen

HalleDe eerste dolle feestnacht van carnaval Halle, met op het hoogtepunt 13.000 feestvierders, wordt overschaduwd door een ernstig ongeval. Een persoon verkeert in levensgevaar na een diepe val aan de Vogelpers. In totaal hadden een kleine honderd personen medische zorgen nodig tijdens de eerste feestnacht, waarvan een twintigtal in het ziekenhuis. Vier personen werden gearresteerd. Opmerkelijk: er werd ook een carnavalsbaby geboren.

51 reacties

 • Marie-Louise Harnie

  1 jaar geleden
  Ik heb bijna 30jaar meegelopen in de stoet en carnaval gevierd in Halle, ook verzorgd dr Rode kruis, voor een blaar op mijn voet, dit word beschouwd, als een interventie van het Rode Kruis. De meesten vd te verzorgen personen, zijn meestal, v buiten de stad. Alsook de amokmakers, komen alleen om ruzie te maken. zij halen het imago v carnaval nr beneden. De agenten zijn overal aanwezig, om vechtpartijen in de kiem te smoren. Een echte carnavalist, maakt plezier. En dronklaps zijn er overal.
 • Patricia Luyckx

  1 jaar geleden
  Velen die hier reageren zijn niet van Halle of omstreken. Halle is een carnavalstad en dit jaar was het weer zoals voor corona. Met kleine opstootjes en ja nu een spijtig ongeval en hier en daar te veel gedronken. De stoet was prachtig.een bevalling op een plein juist voor het ziekenhuis, tja kan gebeuren niks marginaals aan zoals sommigen sugereren. Coronaproof? Nee zeker niet. Maar ooit moeten we loslaten. Wie er niet moet van weten, ook goed. Voor ons Hallenaren zit carnaval in de genen.
 • Evy DeBaere

  1 jaar geleden
  Blijft een zeer dubbel gevoel : hier carnaval vieren en in Oekraïne moet men vechten voor zijn leven. De vluchtelingen die hier terecht komen zullen dit ook vreemd ervaren
 • Patrick Vandeputte

  1 jaar geleden
  Het zoveelste bewijs dat er effectief regels nodig zijn voor een groot gedeelte van het mensDOM. En al diegenen die spreken over "opgesloten" zijn weten niet echt waarover ze het hebben. Tenzij ze al een tijd in de gevangenis gezeten hebben. Dat is effectief opgesloten zitten.
 • Jan Baroen

  1 jaar geleden
  Allemaal goed en wel, carnaval moet kunnen, maar ondertussen praktisch op elkaar feestvieren en niets van veiligheid inbouwen. Straks worden patiënten met een dringende operatie achteruitgeschoven om met Covid besmette feestvierders voorrang te geven in het ziekenhuis. Is dit de normale wereld aan het worden? Waar zit de logica van verantwoordelijkheid?
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.