Onder andere op de Nijvelsesteenweg zijn de intelligente camera's in Halle geïnstalleerd.
Volledig scherm
Onder andere op de Nijvelsesteenweg zijn de intelligente camera's in Halle geïnstalleerd. © Mozkito

Gemeenteraad zet licht op groen: politie mag intelligente camera’s in Halle gebruiken

De intelligente camera’s die de voorbije weken geïnstalleerd werden in Halle mogen gebruikt worden door de politiezone Zennevallei. Om wettelijk in orde te zijn werd de vraag voorgelegd aan de gemeenteraadsleden die het punt goedkeurden.

 1. “Vooral thuis en in eigen bubbel lopen we coronavirus op”: Coördinator COVID-team ziet besmettingscijfers in Zennevallei verdrievoudigen
  PREMIUM

  “Vooral thuis en in eigen bubbel lopen we coronavi­rus op”: Coördina­tor CO­VID-team ziet besmet­tings­cij­fers in Zenneval­lei verdrievou­di­gen

  We besmetten elkaar vooral thuis en in onze eigen bubbel met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het COVID-team Zennevallei. Vrijwilligers bellen sinds augustus besmette mensen op om mogelijke broeihaarden op te sporen. En de ploeg moet steeds vaker mensen contacteren. “Op twee weken tijd verdriedubbelden onze cijfers”, vertelt coördinator Mathias Pierquin. Uit die cijfers blijkt dat we ook op school en ons werk maar beter extra voorzichtig zijn. Een overzicht.
 2. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement