Truckers palmen vaak carpoolparkings in zoals hier in Lembeek tot vorig jaar. Intussen werd een verbod ingevoerd. Maar de truckers wijken uit naar andere locaties.
Volledig scherm
Truckers palmen vaak carpoolparkings in zoals hier in Lembeek tot vorig jaar. Intussen werd een verbod ingevoerd. Maar de truckers wijken uit naar andere locaties. © Mozkito

Gemeenten zoeken samen naar oplossingen voor geparkeerde vrachtwagens: “Probleem stopt niet aan onze grenzen”

Zes gemeenten in de streek zoeken samen oplossingen voor de vrachtwagens die parkeren op carpoolparkings en zelfs in woonwijken. Halle, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw en Asse bestellen een studie zodat ze eindelijk weten hoeveel vrachtwagens er nu eigenlijk rondrijden op zoek naar een plekje. “Het is niet de bedoeling om de truckers weg te pesten”, zegt Hals schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) van Halle.

2 reacties

 • Paul Van Hooland

  2 jaar geleden
  Wie in Zweden nog maar een auto koopt moet bewijzen dat hij stalling heeft , een bedrijf dat hier 40 kamions heeft moet dat niet hebben ?
 • Hilda Mortier

  2 jaar geleden
  Zeg het liever zoals het is: Roemeense, Bulgaarse en Poolse truckers die overnachten in hun cabines op de Brusselse steenweg in Asse onder andere...
 1. Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en de Rand móét je een bezoekje brengen
  PREMIUM
  Pajottenland/Brussel

  Eindelijk weer toogpraat! Deze bruine cafés in het Pajotten­land, Brussel en de Rand móét je een bezoekje bren­gen

  Aan de toog zitten en pintjes - of een ander drankje - drinken tot in de vroege uurtjes: het mag opnieuw! Dat zo’n fris en versgetapte bier kan smaken na een lange werkdagen, kunnen wij je verzekeren. En nog het liefst van al in een authentieke kroeg. Daarom hebben wij hieronder voor jou de 7 leukste bruine cafés in het Pajottenland, Brussel en De Rand zorgvuldig uitgekozen. Schol!
 2. SK Pepingen-Halle voert na twee speeldagen noodgedwongen trainerswissel door: Patrick De Vogelaere nieuwe T1, Jean-Louis Meynaert sportief raadgever
  Voetbal 2NB

  SK Pepingen-Hal­le voert na twee speeldagen noodgedwon­gen trainers­wis­sel door: Patrick De Vogelaere nieuwe T1, Jean-Louis Meynaert sportief raadgever

  Pepingen-Halle begon het nieuwe kampioenschap met nul op zes. Toeval of niet, maar de club is overgegaan tot een trainerswissel. Marijn Vanderheyden was aan zijn eerste seizoen begonnen bij Pepingen-Halle, maar vroeg zelf om de samenwerking te verbreken. Patrick De Vogelaere wordt de nieuwe T1, Jean-Louis Meynaert sportief raadgever.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).