Truckers palmen vaak carpoolparkings in zoals hier in Lembeek tot vorig jaar. Intussen werd een verbod ingevoerd. Maar de truckers wijken uit naar andere locaties.
Volledig scherm
Truckers palmen vaak carpoolparkings in zoals hier in Lembeek tot vorig jaar. Intussen werd een verbod ingevoerd. Maar de truckers wijken uit naar andere locaties. © Mozkito

Gemeenten zoeken samen naar oplossingen voor geparkeerde vrachtwagens: “Probleem stopt niet aan onze grenzen”

Zes gemeenten in de streek zoeken samen oplossingen voor de vrachtwagens die parkeren op carpoolparkings en zelfs in woonwijken. Halle, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw en Asse bestellen een studie zodat ze eindelijk weten hoeveel vrachtwagens er nu eigenlijk rondrijden op zoek naar een plekje. “Het is niet de bedoeling om de truckers weg te pesten”, zegt Hals schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen) van Halle.

2 reacties

 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Wie in Zweden nog maar een auto koopt moet bewijzen dat hij stalling heeft , een bedrijf dat hier 40 kamions heeft moet dat niet hebben ?
 • Hilda Mortier

  1 jaar geleden
  Zeg het liever zoals het is: Roemeense, Bulgaarse en Poolse truckers die overnachten in hun cabines op de Brusselse steenweg in Asse onder andere...