Een advocaat van één van de beklaagden legt enkele stukken neer in de politierechtbank in Halle tijdens een coronazitting.
Volledig scherm
PREMIUM
Een advocaat van één van de beklaagden legt enkele stukken neer in de politierechtbank in Halle tijdens een coronazitting. © Bart Kerckhoven

Gekste uitvluchten passeren revue tijdens coronazitting. Politierechter dreigt met celstraffen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”

Ze vluchtten aan 160 kilometer per uur weg van de politie of doken in de velden wanneer agenten binnenvielen op illegale feestjes. Een vijftigtal mensen stond maandag voor de politierechter in Halle nadat ze tijdens de lockdown de coronaregels overtraden. Vooral jongeren verschenen voor rechter Johan Van Laethem. Maar ook mannen die tot zes keer toe de regels aan hun laars lapten of na 49 veroordelingen een laatste keuze kregen: “Het wordt een werkstraf of een gevangenisstraf”, klonk het een paar keer scherp. De gekste uitvluchten en strafste feiten op een rij.

 1. Kapper Thierry gaat naakt uit protest: “Er wordt met twee maten en twee gewichten gewerkt”
  PREMIUM
  Halle

  Kapper Thierry gaat naakt uit protest: “Er wordt met twee maten en twee gewichten gewerkt”

  “De staat wil ons uitkleden maar ik doe dat liever zelf.” Met die boodschap zetten kapper Thierry Lanneer (48) en heel wat van zijn collega’s zichzelf naakt te kijk op sociale media. “Onze salons blijven gesloten terwijl de winkels deze week weer klanten ontvangen”, zucht Thierry. “De overheid werkt met twee maten en gewichten en dat kost stilaan handenvol geld.”
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet

 2. Zo brengen transportbedrijven het coronavaccin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrijke rol
  Play

  Zo brengen transport­be­drij­ven het coronavac­cin tot bij u, en Brussel speelt daarin een belangrij­ke rol