De politie hield een oogje in het zeil op de mogelijke knelpunten in Halle tijdens de eerste spits.
Volledig scherm
De politie hield een oogje in het zeil op de mogelijke knelpunten in Halle tijdens de eerste spits. © Mozkito

Geen verkeerschaos in centrum Halle maar wel ellendig lang aanschuiven in Essenbeek en Lembeek

De gevreesde verkeerschaos in het centrum van Halle bleef maandagochtend uit na de invoering van het omleidingsplan. In Essenbeek en op de Bergensesteenweg in Lembeek stonden wel ellenlange files omdat bestuurders uit Wallonië de werken op de Brusselse Ring wilden vermijden.

 1. De coronacijfers in Halle van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Halle van dinsdag 20 oktober

  In Halle zijn er op één dag 33 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 333 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Halle komt dat getal nu op 829 te liggen. Halle heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”
  PREMIUM

  Baby Luca testte op zes weken oud positief op Covid-19: “Ook verpleging was compleet verrast”

  Luca, het acht weken oude zoontje van Olivier en Tanja uit Dilbeek, is twee weken geleden besmet geraakt met het coronavirus. Hoe? Dat weten ze niet, maar het is wel een extreem uitzonderlijk geval in Vlaanderen. Beide ouders hebben ook positief getest op het virus en verwerpen dan ook alle mensen die de maatregelen overtreden. “Mijn vrouw en zoontje hebben hard afgezien”, klinkt het bij Luca’s papa. Olivier vertelt ons hoe moeilijk de afgelopen weken voor hem en zijn gezin geweest zijn.