Wie via de Leopold Deboeckstraat de Sint-Rochusstraat in Halle oprijdt moet heel goed opletten voor de fietsers die uit de andere richting komen.
Volledig scherm
Wie via de Leopold Deboeckstraat de Sint-Rochusstraat in Halle oprijdt moet heel goed opletten voor de fietsers die uit de andere richting komen. © Bart Kerckhoven

Geen straf voor chauffeur (74) die ongeval met fietster veroorzaakt: “Vrouw kwam met hoge snelheid aangereden”

HalleSoms is voorzichtig zijn niet genoeg. Dat bleek voor zeventiger D.V. die in de Sint-Rochuswijk een ongeval veroorzaakte waarbij een vrouw op een elektrische fiets ten val kwam. De man kon rekenen op mildheid van de rechter. “Elektrische fietsers zijn zwakke weggebruikers maar hun snelheid ligt wel een pak hoger”, aldus de politierechter.

 1. Dronken chauffeurs maken brokken. Corona steeds vaker excuus voor uitspattingen: “Twee glazen wijn gedronken? Twee emmers zou ik nog geloofd hebben”
  PREMIUM
  Halle/Liedekerke/Dilbeek/Beersel

  Dronken chauffeurs maken brokken. Corona steeds vaker excuus voor uitspattin­gen: “Twee glazen wijn gedronken? Twee emmers zou ik nog geloofd hebben”

  Als we al eens op stap gaan in coronatijden dan gieten we ons vol met alcohol. Zo leek het toch tijdens een speciale zitting in de politierechtbank in Halle. Tientallen chauffeurs die dronken brokken maakten moesten verschijnen. “Na de lockdown was een feestje pas geslaagd met meer dan 3 promille alcohol in het bloed”, stelde rechter Johan Van Laethem sarcastisch vast. Enkele uitspattingen op een rij.
 2. Van ‘duurzaamzalig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels in Brussel, de Rand en het Pajottenland winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van ‘duurzaam­za­lig’ tot ketchup in bulk: in deze 6 winkels in Brussel, de Rand en het Pajotten­land winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verzamelen. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zes zaken in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar ze zich bewust zijn van de problematiek. In deze winkels doen ze het zonder verpakkingen of kijken ze niet vreemd op als jij je eigen doosjes meebrengt.