Jan Neef stelt een alternatieve paasaffiche in Lembeek voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Neef stelt een alternatieve paasaffiche in Lembeek voor. © Bart Kerckhoven

Geen Sint-Veroonmars dit jaar, maar laatste soldatenommegang krijgt wel affiche: “Een hart onder de riem van alle Lembekenaren”

LembeekDe laatste soldatenommegang van Vlaanderen gaat voor het tweede jaar op rij  niet uit door corona. Dat betekent echter niet dat de Sint-Veroonmars het zonder legendarische paasaffiche moet stellen. Die kondigt al sinds eind jaren tachtig de processie in Lembeek aan. “ Opnieuw een jaar zonder Sint-Veroonmars… dat raakt iedereen in het dorp”, vertelt initiatiefnemer Jan Neef.

 1. Kasdrager Dirk schrijft boek over laatste soldatenommegang van Vlaanderen in Lembeek: “Nu weten we weer waarom Sint-Veroonmars op Paasmaandag uitgaat”
  PREMIUM
  Halle

  Kasdrager Dirk schrijft boek over laatste soldatenom­me­gang van Vlaanderen in Lembeek: “Nu weten we weer waarom Sint-Veroonmars op Paasmaan­dag uitgaat”

  De laatste soldatenommegang van Vlaanderen geeft in een nieuw boek enkele geheimen prijs. Lembekenaar en kasdrager Dirk Vandenplas beschrijft hoe de Sint-Veroonmars door de eeuwen heen uitgroeide tot een uniek stukje erfgoed. Waarom stappen er soldaten mee in de mars? En wie was Sint-Veroon eigenlijk? Alle informatie over de paasfolklore is voor het eerst gebundeld. “Zo weet de jongere generatie opnieuw waarom de Sint-Veroonmars op paasmaandag uitgaat”, vertelt Dirk.
 2. Waarom anderstalige brochures altijd heisa veroorzaken: “Je moet de anderstalige serieus nemen. Die verstaat meer Nederlands dan we denken”
  PREMIUM
  Halle/Sint-Pieters-Leeuw/Pepingen

  Waarom anderstali­ge brochures altijd heisa veroorza­ken: “Je moet de anderstali­ge serieus nemen. Die verstaat meer Nederlands dan we denken”

  Eén tweetalige brochure in het vaccinatiecentrum in Halle en er barst een storm van protest los op sociale media. Waarom willen de burgemeesters die brochures niet zien circuleren in het centrum? En wanneer mag je dan wel mensen helpen die geen woord Nederlands spreken? “We denken vaak te snel dat iemand onze taal niet spreekt”, zegt burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw