Het Claesplein in Lembeek wordt heringericht.
Volledig scherm
Het Claesplein in Lembeek wordt heringericht. © Bart Kerckhoven

Gedaan met wildparkeren in centrum Lembeek: Claesplein wordt gedeeltelijk verkeersvrij

HalleOp het Claesplein in Lembeek is het binnenkort afgelopen met wildparkeren. Het plein wordt heringericht en wordt zelfs gedeeltelijk verkeersvrij. Op de gemeenteraad werd wel gediscussieerd over het aantal parkeerplaatsen dat nog overblijft na de herinrichting. 

 1. CARNAVAL HALLE BEGINT! Prinsenpaar Steve en Evy klaar voor de grote dag: “Met ons kostuum buitenkomen... Dan zullen er traantjes van geluk vloeien”
  PREMIUM

  CARNAVAL HALLE BEGINT! Prinsen­paar Steve en Evy klaar voor de grote dag: “Met ons kostuum buitenko­men... Dan zullen er traantjes van geluk vloeien”

  Klaar voor drie dolle nachten? Prins Steve I en Prinses Evy I zwaaien vanaf vandaag de scepter over Carnaval Halle. “Uit die ton kruipen: dát is het moment waar we het meest naar uitkijken”, vertellen Steve April en Evy Carels. Ook in hun scholen – beiden zijn leerkracht – leven ze enorm mee met het Prinsenpaar, dat op de valreep nog een speciale boodschap heeft voor álle carnavalisten.
  Halle
 1. NOG 3 DAGEN... Driesterrenhotel Les Eleveurs zit tijdens Carnaval vol feestvierders: “Het verschil met de zakenmannen van anders? Confetti en make-up in de bedden”
  PREMIUM

  NOG 3 DAGEN... Driester­ren­ho­tel Les Eleveurs zit tijdens Carnaval vol feestvier­ders: “Het verschil met de zakenman­nen van anders? Confetti en make-up in de bedden”

  Carnavalisten maken zich stilaan op voor drie dolle nachten. Heel wat feestvierders kiezen er dan ook voor om die nachten door te brengen op hotel. Dé place to be voor velen is daarom Hotel Les Eleveurs, langs de Suikerkaai. De kamers zijn er volboekt en de voorbereidingen zijn getroffen. Hoteluitbaatster Amanda De Brouwer ziet het alvast helemaal zitten, dat terwijl ze het weekend zélf mee carnaval viert met haar groep De Nachtratten. “Ik heb het volle vertrouwen in mijn team.”
  Halle
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
  3

  Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

  De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
  Halle