Eén van de vele buizen waardoor het afvalwater in Lembeek in de natuur terecht komt.
Volledig scherm
Eén van de vele buizen waardoor het afvalwater in Lembeek in de natuur terecht komt. © Mozkito

Gedaan met vieze geurtjes en afvalwater in de beek: stukje Kasteelbrakelsesteenweg in Lembeek krijgt nog dit jaar gescheiden riolering

LembeekNog dit jaar wil de stad Halle samen met rioolbeheerder Farys werk maken van een gescheiden riolering aan de Kasteelbrakelsesteenweg tussen de Trompstraat en het huisnummer 330. De studie voor de werken is afgerond.

 1. Maurice en Raymonde vieren briljanten huwelijksjubileum in Halle
  Halle

  Maurice en Raymonde vieren briljanten huwelijks­ju­bi­le­um in Halle

  Maurice Motten (88) en Raymonde Brouns (85) vierden in Halle hun briljanten huwelijksjubileum. Ze hebben sinds september vorig jaar hun intrek genomen in een serviceflat van Asteria in Halle. Zij woonden tot dan 64 jaar in Sint-Jans-Molenbeek. Maurice was jarenlang aan de slag als postbode in Etterbeek. Raymonde beredderde het huishouden en was aan de slag als vrijwilligster in het Imelda-instituut. Het koppel kreeg twee dochters, vijf kleinkinderen en sinds enkele weken zijn ze ook nog eens fiere overgrootouders.
 2. Afvalwater stroomt al jaren schoongemaakt natuurgebied in: “Schoolkinderen leren hier bij over het vuilste plekje van Halle”
  PREMIUM

  Afvalwater stroomt al jaren schoonge­maakt natuurge­bied in: “Schoolkin­de­ren leren hier bij over het vuilste plekje van Halle”

  Afvalwater van tientallen Lembeekse gezinnen wordt al jaren geloosd in het natuurgebied van de Oude Zenne. De bewoners zijn de geuroverlast en de milieuvervuiling meer dan beu. De gemeenteraad van Halle besliste al in 1994 (!) om de riolering aan te leggen maar 26 jaar later stroomt het rioolwater nog steeds de beken in. Oppositiepartij N-VA roept het schepencollege nu op tot actie. “Zelfs waar er riolering ligt, wordt er gewoon in de beek geloosd." Schepen van Openbare Werken Johan Servé (Sp.a) laat weten dat er een nieuwe datum aangekondigd is voor de werken.