Op de Slingerweg kunnen fietsers binnenkort ook gewoon op de rijbaan fietsen omdat het fietspad er verdwijnt
Volledig scherm
Op de Slingerweg kunnen fietsers binnenkort ook gewoon op de rijbaan fietsen omdat het fietspad er verdwijnt © Bart Kerckhoven

Fietszone in Halse binnenstad bijgeschaafd en uitgebreid : “Eindelijk duidelijkheid voor automobilisten, fietsers én voetgangers”

HalleDe fietszone in het centrum van Halle wordt bijgeschaafd. Zo verdwijnen op verschillende locaties de fietspaden omdat die voor verwarring zorgen. “Een laatste discussie is zo beslecht”, aldus schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen). De zone zelf wordt ook een stukje uitgebreid.

 1. Opnieuw boomplantactie voor Plan Boommarter
  Halle

  Opnieuw boom­plantac­tie voor Plan Boommarter

  Plan Boommarter organiseert op zondag 12 februari een nieuwe bosplantactie. Plaats van afspraak is dit keer een weide aan de Perregatstraat-Zuiderstraat in Lembeek. De locatie is een paardenweide die Natuur en Bos in 2020 kon aankopen. Dit stuk groen langs de Zenne maakt deel uit van de natuur tussen de gewestgrens en het sas van Lembeek. De boomplantactie moet een groots feest worden. Iedereen kan zich inschrijven via www.planboommarter.be om mee te helpen. Er worden niet alleen bomen geplant. Er zijn ook optredens, er worden Highlandgames georganiseerd en er is een natuurwandeling uitgestippeld. De boomplantactie vindt plaats van 11 uur tot 16 uur. De Highlandgames vinden plaats vanaf 11 uur tot 13 uur. Om 14.30 uur start de begeleide wandeling.
 2. Lotte zat op bus die crashte in Duitsland, mama doet haar verhaal: “Ongeval in Sierre ging wel door mijn hoofd”
  PREMIUM
  Liedekerke/Sint-Pieters-Leeuw
  1

  Lotte zat op bus die crashte in Duitsland, mama doet haar verhaal: “Ongeval in Sierre ging wel door mijn hoofd”

  Het zijn nog enkele onwennige uren die mama Sandra De Pauw en papa David De Leeuw te wachten staan. Hun dochtertje Lotte zat op de bus die dinsdagnacht op terugweg van sneeuwklassen crashte in Duitsland. Om 5.30 uur werd Sandra uit haar bed gebeld. “Je wordt overvallen door paniek, maar we werden onmiddellijk gerustgesteld dat iedereen het goed stelde”, zegt ze. “Maar vanavond zullen er traantjes rollen – daar ben ik zeker van.”