Fietsdiefstallen fors gedaald

HALLEHet aantal fietsdiefstallen in de politiezone Zennevallei (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw) is fors gedaald, van 238 in 2016 naar 188 vorig jaar.

 1. Ronald Detige (44) begeleidt de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”
  PREMIUM

  Ronald Detige (44) begeleidt de slachtof­fers van de aanslagen in Zaventem en Brussel: “Veel mensen kijken nu pas voor de eerste keer de daders in de ogen”

  Het parket van Brussel. Het kluwen van justitie waar misdadigers van de ergste soort worden opgespoord en vervolgd. Hier werkt ook Ronald Detige (44), al 13 jaar op de dienst slachtofferonthaal. Zijn rol is er een van de discretere aard, maar voor één keer treedt hij voor ons op de voorgrond om te vertellen wat hij precies doet. Het grote terreurproces van de aanslagen van 22 maart 2016 speelt daarbij een grote rol. “Na 7 jaar durven sommigen nog steeds niet aan die bewuste dag te denken.”
  Brussel, Zaventem
 2. NOG 1 DAG... Halattraction-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”
  PREMIUM

  NOG 1 DAG... Halattrac­ti­on-voorzitter Jos Appelmans (73) aan de vooravond van zijn hoogdag: “Nu is het écht mijn laatste keer”

  Liefst 23 jaar is Jos Appelmans (73) voorzitter van Halattraction, de organisatie achter Carnaval Halle. We staan nu aan de vooravond van zijn hoogdag als voorzitter, na maanden voorbereiding. Met de grootste Carnavalfoor ooit en een prachtige stoet wordt het ongetwijfeld nu al opnieuw een topeditie. Al zal het dit jaar ook meteen de laatste keer worden dat we het Halse icoon op het podium van de Grote Markt duizenden feestvierders zien toespreken. “Halattraction is niet zomaar een ‘bollenwinkel’ dat je doorgeeft. Ik ga mijn rol met een gerust gemoed doorgeven.”
  Halle
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 3. T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpuntenfestival tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”
  voetbal challenger pro league

  T1 Vincent Euvrard (RWDM) tevreden, maar op zijn hoede na doelpunten­fes­ti­val tegen RSCA Futures: “Zeer efficiënt en sterke doelman Defourny”

  Door de ruime 0-4-overwinning in de derby tegen U23 Anderlecht kan RWDM twee weken genieten van zijn leidersplaats in de Challenger Pro League. Immers, door de interlandbreak trekt Beveren pas op 31 maart naar Anderlecht en ‘Meulebeik’ op 2 april naar het Kiel om er Beerschot te bekampen. De titelrace woedt onverminderd voort.