Experts controleerden de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er eerder brokstukken naar beneden vielen.
Volledig scherm
Experts controleerden de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er eerder brokstukken naar beneden vielen. © Bart Kerckhoven

Experts controleren gevels Sint-Martinusbasiliek na vallende brokstukken: “Loszittende stukken meteen verwijderd”

Inspecteurs zijn deze week grondig over de gevel gegaan van de Sint-Martinusbasiliek in Halle, nadat er twee weken geleden brokstukken naar beneden vielen. 

  1. Belgische Voetbalbond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle
    Halle

    Belgische Voetbal­bond zoekt Court Coach voor Belgian Red Court in Halle

    De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat op zoek naar 18 voetbalgekke en sociaal geëngageerde Court Coaches. Zij zullen op een Belgian Red Court in hun buurt, een project van de voetbalbond waarbij oude voetbalpleintjes worden omgetoverd tot moderne mini-voetbaltempels, op regelmatige basis voetbalactiviteiten geven aan kinderen en jongeren. Ook in Halle wordt zo een Belgian Red Court ingericht. ““We zoeken naar voetbaldieren met een hart voor jongeren en vrijwilligerswerk. De Court Coaches geven de buurtwerking vorm met een wekelijks programma”, zegt Football & Social Responsibility Specialist bij de KBVB Robin Cnops. “We laten de coaches vrij in wanneer ze training geven en welke activiteiten ze organiseren. De leeftijdscategorie is bewust gekozen tussen 16 en 26 jaar omdat we weten dat net zij zich het best kunnen inleven in de leefwereld van de jongeren.” Meer informatie over de vacature en selectieprocedure is terug te vinden via deze link.