Experts controleerden de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er eerder brokstukken naar beneden vielen.
Volledig scherm
Experts controleerden de gevels van de Sint-Martinusbasiliek in Halle nadat er eerder brokstukken naar beneden vielen. © Bart Kerckhoven

Experts controleren gevels Sint-Martinusbasiliek na vallende brokstukken: “Loszittende stukken meteen verwijderd”

Inspecteurs zijn deze week grondig over de gevel gegaan van de Sint-Martinusbasiliek in Halle, nadat er twee weken geleden brokstukken naar beneden vielen. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Jong koppeltje kansloos op kerstdag wanneer dronken spookrijder op hen inrijdt: “U hebt er geen enkele verdienste aan dat de slachtoffers nog leven”
  Play
  PREMIUM
  Halle/Dilbeek/Wemmel

  Jong koppeltje kansloos op kerstdag wanneer dronken spookrij­der op hen inrijdt: “U hebt er geen enkele verdienste aan dat de slachtof­fers nog leven”

  De spookrijder die op kerstdag dronken inreed op de wagen van een jong koppel in Halle moet zes maanden onder elektronisch toezicht leven. Het is een deel van de zware straf die de politierechter maandag uitsprak. De man pleegde vluchtmisdrijf terwijl hij de slachtoffers in kritieke toestand in de steek liet op de snelweg A8.