Ravottende kinderen op de speelplaats. In een kwart van de scholen in onze regio zal dat woensdag niet te zien zijn.
Volledig scherm
Ravottende kinderen op de speelplaats. In een kwart van de scholen in onze regio zal dat woensdag niet te zien zijn. © Mozkito

Exclusieve rondvraag in het Pajottenland: van de 61 scholen gaan er 16 dicht morgen (en is er geen opvang voor de kinderen)

De oproep van de onderwijsvakbonden om komende woensdag het werk neer te leggen, lijkt in het Pajottenland niet in dovemansoren te zullen vallen. Van de 61 scholen die wij contacteerden, houden er 16 de deuren volledig dicht — zónder opvang voor de leerlingen. Dat is één op vier, en dan hebben we het nog niet over scholen waar je geen les maar wel opvang krijgt. Een overzicht. 

 1. Halle organiseert noodopvang in De Varkenssnuit tijdens verlengde herfstvakantie
  Halle

  Halle organi­seert noodopvang in De Varkens­snuit tijdens verlengde herfstva­kan­tie

  De stad Halle organiseert noodopvang voor kinderen op 9 en 10 november. Ouders die hun kinderen niet zelf kunnen opvangen omdat ze bijvoorbeeld in de zorg werken of geen enkele andere oplossing hebben kunnen er terecht. Momenteel kan er nog ingeschreven worden voor de opvang die zal plaats vinden in Buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit. Kinderen van het lager onderwijs die in Halle wonen of er school lopen kunnen er terecht. Het stadsbestuur benadrukt wel dat het om noodopvang gaat en vraagt daarom dat alleen ouders er gebruik van maken die geen enkele andere oplossing hebben of die bijvoorbeeld in de zorg werken.
 2. Begeleidster van kinderopvang Okidoki besmet met coronavirus, opvang kan wel geopend blijven
  Halle

  Begeleid­ster van kinderop­vang Okidoki besmet met coronavi­rus, opvang kan wel geopend blijven

  In de buitenschoolse kinderopvang Okidoki werd bij één van de begeleiders een coronabesmetting vastgesteld. De begeleidster en de kinderen waarmee ze nauw contact had werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Na overleg met de preventiearts van het Agentschap Opgroeien van de Vlaamse overheid, werd beslist dat de kinderopvang wel geopend blijft. Slechts een deel van de kinderen heeft contact gehad met de besmette begeleidster en ook de nodige voorzorgsmaatregelen werden onder de personeelsleden altijd strikt toegepast.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond