Eunice Yahuma is voortaan gemeenteraadslid in Halle.
Volledig scherm
Eunice Yahuma is voortaan gemeenteraadslid in Halle. © Bart Kerckhoven

Eunice Yahuma (22) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid in Halle

HalleEunice Yahuma legde donderdagavond voor CD&V de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Halle. Die eedaflegging moest normaal bij de start van de zitting gebeuren, maar door technische problemen moest Yahuma even geduld oefenen. 

 1. Siemens maakt kinderen warm voor technologie en wetenschap
  Huizingen

  Siemens maakt kinderen warm voor technolo­gie en wetenschap

  Deze week vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. Vijftig kinderen tussen 8 en 12 jaar maken tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap en bouwt het bedrijf aan de toekomst. “Ons succes schuilt in de kennis en de talenten van onze medewerkers en vaak weten hun kinderen niet wat hun ouders mogelijk maken op de werkvloer”, ”, zegt Katrien Valkiers, hoofd communicatie bij Siemens en initiatiefneemster van ‘Little Innovators’. “Door hen met Little Innovators reeds vroeg te laten proeven van het STEAM-onderwijs willen we hen warm maken voor technologie en innovatie. Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders.”
 2. Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”
  PREMIUM
  Halle

  Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”

  Eunice Yahuma (22) groeide in 2020 uit tot een van de gezichten van de Black Lives Matter-beweging in ons land. Ze organiseerde in Halle een manifestatie tegen racisme en werd zelfs uitgenodigd in het duidingsprogramma De Zevende Dag. In januari maakt ze als CD&V-politica haar debuut in de gemeenteraad. Ze is blogster, houdt van fitness en doet aan politiek om een verschil te maken. “Ik wil niet dat mijn kinderen hetzelfde meemaken als ik”, vertelt ze. “Racisme is echt nog overal.”
 3. Frauke Dirickx (ex-spelverdeelster van België): “Ik heb het volleybal moeten loslaten voor mijn eigen welzijn”
  volleybal WK

  Frauke Dirickx (ex-spelver­deel­ster van België): “Ik heb het volleybal moeten loslaten voor mijn eigen welzijn”

  De wereldkampioenschappen volleybal worden op dit moment in Nederland en Polen georganiseerd. In het kader van het WK nodigde men in Holland twee Belgische kleppers uit. Zij brachten ideeën aan om op een gevarieerde manier jonge spelers en speelsters op te leiden. De onderwerpen: breed motorisch leren, materiaalgebruik, plezier en leren werden gegeven door Kristof de Loose, directeur Sportkaderopleidingen bij Volley Vlaanderen en Frauke Dirickx, tot vorig jaar staflid van de Topsportschool uit Vilvoorde.