Eunice Yahuma in het stadspark in Halle waar ze in juni tweehonderd mensen verzamelde voor een actie tegen racisme.
Volledig scherm
PREMIUM
Eunice Yahuma in het stadspark in Halle waar ze in juni tweehonderd mensen verzamelde voor een actie tegen racisme. © Bart Kerckhoven

Eunice (22) werd het gezicht van Black Lives Matter: “De haatmails deden pijn, maar de zin om een verschil te maken is veel groter”

HalleEunice Yahuma (22) groeide in 2020 uit tot een van de gezichten van de Black Lives Matter-beweging in ons land. Ze organiseerde in Halle een manifestatie tegen racisme en werd zelfs uitgenodigd in het duidingsprogramma De Zevende Dag. In januari maakt ze als CD&V-politica haar debuut in de gemeenteraad. Ze is blogster, houdt van fitness en doet aan politiek om een verschil te maken. “Ik wil niet dat mijn kinderen hetzelfde meemaken als ik”, vertelt ze. “Racisme is echt nog overal.”

 1. 200 aanwezigen bij protest tegen racisme in Albertpark: “Aan het standbeeld van de man bij wie het allemaal begon”
  Play

  200 aanwezigen bij protest tegen racisme in Albertpark: “Aan het standbeeld van de man bij wie het allemaal begon”

  Een tweehonderdtal personen voerde zondagnamiddag actie in het Albertpark. “Om deel te nemen aan het wereldwijde protest tegen racisme na de dood van George Floyd”, sprak Eunice Yahuma die zichzelf voorstelde als frontvrouw van Belgian Youth Against Racism in Halle. Na een stilte van net geen 9 minuten werd de slogan ‘black lives matter’ gescandeerd. Alles verliep zonder incidenten.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest