Essenbeek viert dit weekend opnieuw feest tijdens de Vlaamse kermis.
Volledig scherm
Essenbeek viert dit weekend opnieuw feest tijdens de Vlaamse kermis. © Mozkito

Essenbeek viert feest tijdens Vlaamse kermis met De Romeo’s en death ride

Essenbeek viert dit weekend opnieuw feest tijdens de Vlaamse kermis. Vrijdag is er al een kubbtornooi maar zaterdag valt er de hele dag door wat te beleven in het centrum van het dorp.

 1. Villa van Volsem wordt belevingsbibliotheek: Hallenaren dromen al van leestuin met ligweide en voetbadje aan fontein
  PREMIUM
  Halle

  Villa van Volsem wordt belevings­bi­bli­o­theek: Hallenaren dromen al van leestuin met ligweide en voetbadje aan fontein

  Het stadsbestuur van Halle bouwt de oude villa van Volsem uit tot een echte belevingsbibliotheek, de eerste in zijn soort in onze buurt. Zo wordt gedacht aan aparte studiehoekjes, de organisatie van workshops en zelfs een leestuin met ligweide. Met dank aan de suggesties van tientallen Hallenaren. “De bib van de toekomst moet een plaats worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, zegt schepen van Bibliotheek Christophe Merckx (CD&V).
 1. Omstreden plannen aanbouw Historisch Stadhuis worden bijgestuurd: “Maar wat we ook doen... Het zal impact hebben op het Possozplein”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Omstreden plannen aanbouw Historisch Stadhuis worden bijge­stuurd: “Maar wat we ook doen... Het zal impact hebben op het Possoz­plein”

  De omstreden plannen voor de aanbouw aan het Historisch Stadhuis worden bijgestuurd. Onder andere gemeenteraadslid Yves Demanet (Halle2019) heeft heel wat kritiek op de geplande bombastische bijbouw op het Possozplein. Ook het schepencollege is niet tevreden over het ontwerp. De architecten leggen binnen enkele weken al een nieuw voorstel voor aan het schepencollege. “We verliezen tijd door deze aanpassingen, maar zo kunnen we de beste keuze maken”, zegt schepen van Patrimonium Pieter Busselot (CD&V).
 1. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk