De Gilles en Pierrots van Groot-Halle dit jaar tijdens de carnavalsstoet.
Volledig scherm
De Gilles en Pierrots van Groot-Halle dit jaar tijdens de carnavalsstoet. © Foto Mozkito

"Er is 25 graden voorspeld, er zal gezweet worden"

HALLEDe Gilles en Pierrots van Groot-Halle trekken naar Spanje. Ze trakteren de bezoekers van het Festival International del los Pueblos in het Spaanse Malaga op een portie authentieke carnavalssfeer van bij ons. Met hun prachtige kostuums, onafscheidelijke klompen en hun muzikanten stappen ze volgende week het vliegtuig op. "Ze voorspellen 25 graden en dus zal het zweten worden maar ook in Halle was het vorige maand al zonnig dus we zijn opgewarmd", lacht Marc Flament.

 1. Lot onder water: “Grote solidariteit. De burenruzies zijn plots verdwenen”
  Lot
  1

  Lot onder water: “Grote solidari­teit. De burenru­zies zijn plots verdwenen”

  Nadat donderdagnamiddag en -avond voornamelijk Dworp en Huizingen fel getroffen werden door de regenbuien verplaatsten de problemen zich ‘s avonds en ‘s nachts richting Lot. Tientallen kelders liepen onder water. Ook minstens één woning kwam volledig onder water te staan. Een uitgelopen stookolietank veroorzaakt daar nog extra problemen. “Iedereen loopt met pompen bij de buren en geschillen die bestonden lijken plots verdwenen”, klinkt het.
 2. Congo in Lembeek ziet opnieuw modder door de straten stromen
  Play
  Halle

  Congo in Lembeek ziet opnieuw modder door de straten stromen

  Ook in Halle zorgde de regenbuien voor wateroverlast. Voor de vierde keer op vier weken tijd zagen de bewoners van de Kasteelbrakelsesteenweg in Lembeek de modder en het water door hun straat stromen. De vorige keren stroomde het water ook huizen binnen maar deze keer namen de buren van het gehucht Congo hun voorzorgen. Ze groeven zelf enkele grachten om de modderstromen te kanaliseren maar hopen wel dat het stadsbestuur en de landbouwer snel een oplossing vinden voor het probleem.
 3. Gratis zonnecrème-dispensers op Beestenmarkt en Stationsplein in Halle
  Halle

  Gratis zonnecrème-dispensers op Beesten­markt en Stations­plein in Halle

  We moeten nog even wachten op de echte zomerzon, maar als het zover is dan zullen we in Halle alvast niet zonder zonnecrème vallen. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn namelijk dispensers geplaatst waar je gratis zonnecrème kan nemen. “Wanneer je in de stad rondloopt of geniet van een terrasje, zal je er niet meteen aan denken om je in te smeren”, laat de stad weten. “Op die momenten staan we niet altijd stil bij de gevaren van de zon. Daarom plaatsen we in samenwerking met de organisatie SUNDO een ‘SMOTspot’ op de Beestenmarkt en het Stationsplein.” Op de slimme SMOTspot-paal zie je de actuele UV-index en de temperatuur en een dispenser biedt je gratis zonnecrème wanneer nodig. Het toestel werkt volledig op zonne-energie. Het slimme toestel gebruikt verschillende sensoren waardoor het handsfree kan gebruikt worden en ook misbruik kan detecteren. De SMOTspots maken deel uit van een campagne rond huidkanker. SMOT staat voor ‘Skin Matters Over Tan’. “Met andere woorden: een gezonde huid primeert op een bruin tintje. Geniet dus van de zon, maar bescherm jezelf”, aldus de stad in een mededeling.