De Gilles en Pierrots van Groot-Halle dit jaar tijdens de carnavalsstoet.
Volledig scherm
De Gilles en Pierrots van Groot-Halle dit jaar tijdens de carnavalsstoet. © Foto Mozkito

"Er is 25 graden voorspeld, er zal gezweet worden"

HALLEDe Gilles en Pierrots van Groot-Halle trekken naar Spanje. Ze trakteren de bezoekers van het Festival International del los Pueblos in het Spaanse Malaga op een portie authentieke carnavalssfeer van bij ons. Met hun prachtige kostuums, onafscheidelijke klompen en hun muzikanten stappen ze volgende week het vliegtuig op. "Ze voorspellen 25 graden en dus zal het zweten worden maar ook in Halle was het vorige maand al zonnig dus we zijn opgewarmd", lacht Marc Flament.

 1. #REDCHALLENGE. Van dansende Chiroleden en polonaise tot zwemmende Duiveltjes: Halle kleurt zwart-geel-rood na uitdaging Eden Hazard
  Play
  Halle

  #REDCHAL­LEN­GE. Van dansende Chiroleden en polonaise tot zwemmende Duiveltjes: Halle kleurt zwart-geel-rood na uitdaging Eden Hazard

  Halle kleurde zondag zwart-geel-rood voor de #REDCHALLENGE van VTM Nieuws en HLN.be. Niemand minder dan Eden Hazard daagde de inwoners uit om alles uit de kast te halen om het Belgisch voetbalelftal aan te moedigen. Aan het enthousiasme van de Hallenaren te zien, worden onze Duivels alvast Europees kampioen. Vlaggen wapperden in de straten, op café, en thuis. De Hallenaren staan als één team achter Romelu Lukaku en co.
 2. Dief rukt halsketting van nek slachtoffer: politie kan dader oppakken aan Arkenvest
  Halle

  Dief rukt halsket­ting van nek slachtof­fer: politie kan dader oppakken aan Arkenvest

  De politie kon donderdag in Halle een man oppakken die net voordien de halsketting van een vrouw gestolen had. Die avond was de vrouw te voet onderweg van het station richting het woonzorgcentrum De Maretak toen ze werd achtervolgd door de jongeman. Plots werd ze vastgegrepen en rukte de dief de halsketting van haar nek. Het slachtoffer belde meteen de politie en verschillende patrouilles kwamen ter plaatse om de buurt uit te kammen. Op basis van de persoonsbeschrijving werd de verdachte dan aan de Arkenvest opgemerkt. De man werd gefouilleerd en bleek de halsketting bij zich te hebben. Hij werd dan ook meteen opgepakt.