Georges Lievens (rechts) was vandaag opnieuw in de politierechtbank aanwezig. Links de de vrachtwagen op het Bevrijdingsplein, waar het zware ongeval gebeurde op 2 november 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Georges Lievens (rechts) was vandaag opnieuw in de politierechtbank aanwezig. Links de de vrachtwagen op het Bevrijdingsplein, waar het zware ongeval gebeurde op 2 november 2020. © Tom Vierendeels/Bart Kerckhoven

Enkel boete voor trucker die Georges (71) levensgevaarlijk verwondde en niets meer van zich liet horen: “Wat medeleven tonen was al goed geweest voor mij, maar hij is wéér niet komen opdagen”

HalleDe procureur vroeg om een celstraf maar de trucker die het ongeval veroorzaakte waarbij Georges Lievens (71) levensgevaarlijk gewond raakte, kreeg enkel een geldboete. De rechter was mild omdat het volgens haar om een spijtig ongeval ging. Georges zelf hoopte om zijn aanrijder in de rechtbank te ontmoeten.

  1. Fanfare en harmonie swingen met Günther Neefs: eerste concert samen smaakt meer
    Halle

    Fanfare en harmonie swingen met Günther Neefs: eerste concert samen smaakt meer

    De Sint-Martinusfanfare en de Harmonie Sinte-Cecilia uit Halle concerteerden voor het eerst samen. “Het was puzzelen om dit vijftigkoppige orkest een plaatsje te geven op het podium maar het volgelopen cc ’t Vondel genoot zichtbaar van de muzikale avond”, klinkt het enthousiast bij beide verenigingen. Het eerste deel nam het orkest volledig voor zijn rekening, met zowel uitdagende als herkenbare muziek onder leiding van dirigent Olivier Brichau. Na de pauze trokken de muzikanten samen met crooner Günther Neefs op muzikale roadtrip langs de befaamde Route 66. Evergreens als ‘Summertime’, ‘Sweet home Chicago’, ‘Strangers in the night’ en ‘Born to be wild’ passeerden de revue.