Ella (rechts), haar zus en mama willen dat er voor een oplossing gezorgd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ella (rechts), haar zus en mama willen dat er voor een oplossing gezorgd wordt. © Amber Gys

Ella (12) wil Latijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”

HalleAfgelopen week kwam aan het licht dat vijfenvijftig kinderen uit Beersel, Halle en Sint-Genesius-Rode nog geen secundaire school toegewezen kregen na de digitale inschrijvingsprocedure. Onder hen Ella Demol (12) uit Halle, die naar het eerste middelbaar gaat. Ze wil graag Latijn-Wiskunde studeren, maar slechts twee Halse scholen bieden die richting aan. Ella staat op nummer 75 op de wachtlijst, waardoor ze nu voor een moeilijke keuze staat: een andere richting kiezen, of elke dag twee uur op de bus naar een school buiten Halle.

 1. Overleg bij Bpost levert niets op: postbodes staken woensdag verder
  Beersel

  Overleg bij Bpost levert niets op: postbodes staken woensdag verder

  De postbodes van het mailcenter in Huizingen zullen ook woensdag nog staken. Ze eisen meer personeel om de werkdruk op te vangen. “Maar voorlopig zijn er onvoldoende garanties van de directie”, zegt vakbondsafgevaardigde Rudi Arnalsteen (ACOD). “Er werd sinds dinsdagochtend opnieuw gepraat en er zijn voorstellen gedaan maar het personeel gaat voorlopig niet akkoord. De directie wil zaken analyseren en ideeën bestuderen maar dat gaat allemaal veel te lang duren. De mensen willen oplossingen op korte termijn.”
 2. Klasbak Bruno afgezwaaid als marktleider: “Marktkramers zijn na al die jaren familie geworden”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Klasbak Bruno afgezwaaid als marktlei­der: “Marktkra­mers zijn na al die jaren familie geworden”

  De markten in Sint-Pieters-Leeuw moeten het voortaan zonder hun ‘klasbak’ Bruno Crokaert (61) doen. Hij was 41 jaar aan de slag voor de gemeente en leidde jarenlang één van de grootste jaarmarkten van de streek in goede banen. Bruno gaat nu met pensioen. “Je hebt arrangeurs en gearrangeerden op de jaarmarkt”, gaf hij ooit goede raad aan de collega’s. “Zorg ervoor dat je bij de eerste groep hoort.”