Ella (rechts), haar zus en mama willen dat er voor een oplossing gezorgd wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ella (rechts), haar zus en mama willen dat er voor een oplossing gezorgd wordt. © Amber Gys

Ella (12) wil Latijn-Wiskunde volgen in Halle... en staat op plek nummer 75 op de wachtlijst: “School ligt vlak bij ons huis, maar Ella moet nu 45 minuten op de bus”

HalleAfgelopen week kwam aan het licht dat vijfenvijftig kinderen uit Beersel, Halle en Sint-Genesius-Rode nog geen secundaire school toegewezen kregen na de digitale inschrijvingsprocedure. Onder hen Ella Demol (12) uit Halle, die naar het eerste middelbaar gaat. Ze wil graag Latijn-Wiskunde studeren, maar slechts twee Halse scholen bieden die richting aan. Ella staat op nummer 75 op de wachtlijst, waardoor ze nu voor een moeilijke keuze staat: een andere richting kiezen, of elke dag twee uur op de bus naar een school buiten Halle.

  1. Gouden medaillewinnares aan start van Bikelife Duatlon. Inwoners kunnen opnieuw kampioen worden: vooruitblik naar populairste sportevenement in Halle
    PREMIUM
    Halle

    Gouden medaille­win­na­res aan start van Bikelife Duatlon. Inwoners kunnen opnieuw kampioen worden: vooruit­blik naar populair­ste sportevene­ment in Halle

    Op 15 augustus is Halle opnieuw in de ban van de Bikelife Duatlon. Het uitdagende parcours in de Sint-Rochuswijk lokt elk jaar een sterk deelnemersveld en dit keer start er ook een gouden medaillewinnares van de voorbije Wereldspelen. Al is het evenement ook een sportief hoogtepunt voor heel wat Hallenaren die recreatief sporten.