Een beeld van de burelen van de politiepost Halle van de zone Zennevallei.
Volledig scherm
Een beeld van de burelen van de politiepost Halle van de zone Zennevallei. © Bart Kerckhoven

Eerste opendeurdag in nieuwe politiepost Halle tijdens Open Bedrijvendag

HalleVoor het eerst kunnen bezoekers een blik werpen achter de schermen van de nieuwe politiepost van de zone Zennevallei in Halle.

 1. Soepjuffers lokken 220 bezoekers naar ruil- en weggeefbeurs
  Halle

  Soepjuf­fers lokken 220 bezoekers naar ruil- en weggeef­beurs

  De Soepjuffers blikken tevreden terug op hun elfde ruil- en weggeefbeurs. Die vond zaterdag voor de elfde keer plaats in de Oude Post tijdens de Wereldmaand. Meer dan 220 bezoekers genoten van het ruilen en ontspullen. Verder was er een uitgebreid programma aan creatieve en zero waste workshops. Dit jaar kon je je nagels laten lakken, je kon je uitleven in een zangcirkel en je kon papieren bloemen maken, origami boekenleggers vouwen of stenen decoreren met servetten. Aan de toog waren zelfgemaakte hapjes aan een vrije bijdrage te koop, de mensen van de vzw Open Armen bakten pannenkoeken, en ten slotte was er een Marokkaanse theehoek met verse muntthee en traditionele gebakjes. Meer info over de ruilbeurs en de acties van de Soepjuffers vind je op www.soepjuffershalle.be.
 2. Liever chocomousse in plaats van rijstpudding? In AZ Sint-Maria stellen patiënten voortaan zelf hun menu samen
  PREMIUM
  Halle

  Liever chocomous­se in plaats van rijstpud­ding? In AZ Sint-Ma­ria stellen patiënten voortaan zelf hun menu samen

  Geen zin in worst met rode kool maar wel in rijst met vis? Of liever toch cornflakes in plaats van sneetjes brood? Voortaan kunnen de patiënten in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria zelf kiezen wat ze eten. “Eten is belangrijk in de beleving van wie hier opgenomen wordt”, vertelt diëtiste Sarina Pas die uitlegt waarom het ziekenhuis het roer omgooit. “We krijgen alleen maar positieve reacties.”