Sfeer en muziek in de pastorietuin tijdens de eerste Lazy Sunday van het seizoen in de Sint-Rochuswijk in Halle.
Volledig scherm
Sfeer en muziek in de pastorietuin tijdens de eerste Lazy Sunday van het seizoen in de Sint-Rochuswijk in Halle. © Bart Kerckhoven

Eerste Lazy Sunday in Sint-Rochuswijk is meteen succes

 1. Frauke Dirickx (ex-spelverdeelster van België): “Ik heb het volleybal moeten loslaten voor mijn eigen welzijn”
  volleybal WK

  Frauke Dirickx (ex-spelver­deel­ster van België): “Ik heb het volleybal moeten loslaten voor mijn eigen welzijn”

  De wereldkampioenschappen volleybal worden op dit moment in Nederland en Polen georganiseerd. In het kader van het WK nodigde men in Holland twee Belgische kleppers uit. Zij brachten ideeën aan om op een gevarieerde manier jonge spelers en speelsters op te leiden. De onderwerpen: breed motorisch leren, materiaalgebruik, plezier en leren werden gegeven door Kristof de Loose, directeur Sportkaderopleidingen bij Volley Vlaanderen en Frauke Dirickx, tot vorig jaar staflid van de Topsportschool uit Vilvoorde.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Leerlingen van Koninklijk Atheneum Halle bezoeken concentratiekamp Auschwitz-Birkenau: “Wat ging er door het hoofd van mensen die dit soort gruwel bedachten en uitvoerden?
  PREMIUM
  Halle

  Leerlingen van Koninklijk Atheneum Halle bezoeken concentra­tie­kamp Auschwitz-Birkenau: “Wat ging er door het hoofd van mensen die dit soort gruwel bedachten en uitvoerden?

  Op uitnodiging van het Ministerie van Defensie en van het War Heritage Institute hebben leerlingen van het Koninklijk Atheneum Halle een herdenkingsreis gemaakt naar de concentratie- en uitroeiingskampen in het Poolse Auschwitz en Birkenau, waar de nazi’s meer dan een miljoen mensen hebben vermoord. We reisden met hen mee. Relaas van een schooluitstap die de deelnemers nooit meer zullen vergeten.
 2. Alle kippen overleven brand op pluimveekwekerij: “Goede compartimentering voorkwam erger”
  Halle

  Alle kippen overleven brand op pluimveek­we­ke­rij: “Goede comparti­men­te­ring voorkwam er­ger”

  De tol na de brand op de pluimveekwekerij Wyverkens in Halle blijft beperkt tot materiële schade. Het vuur brak donderdagavond uit en werd iets voor 19 uur door omwonenden opgemerkt. De brandweerzone Vlaams-Brabant rukte meteen met verschillende ploegen uit en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de stallen waar de dieren zaten. Op de kwekerij worden onder andere kippen en schapen gehouden. Volgens de brandweer zorgde een goede compartimentering en de brandveiligheid van de technische ruimte waar de brand woedde er voor dat erger werd voorkomen. Alle kippen overleefden dus de brand. Het vuur ontstond vermoedelijk na kortsluiting aan een vrachtwagen die naast de ruimte stond en zo vuur vatte. De vrachtwagen ging wel verloren en ook in de technische ruimte is er aanzienlijke schade.