De verbouwingen aan het Kindersanatorium dat herdoopt werd tot Residentie Kluisbos raken niet geregulariseerd.
Volledig scherm
De verbouwingen aan het Kindersanatorium dat herdoopt werd tot Residentie Kluisbos raken niet geregulariseerd. © Foto Mozkito

Eerst regeltjes volgen, dan pas vergunning

BUIZINGENDe ontwikkelaar die destijds het Kindersanatorium verbouwde tot appartementen doet een nieuwe poging om de bouwovertredingen te regulariseren. Tegelijk wil Multi Construction een nieuw appartementsblok bouwen. Voorlopig vangt het bedrijf bot.

 1. Onduidelijke communicatie over maatregelen bezorgt dansschool DEC onnodig en véél werk: “Drie keer alles omgegooid, om dan te horen dat we per direct toe moeten... zeg dat dan meteen”
  PREMIUM
  Halle

  Onduidelij­ke communica­tie over maatrege­len bezorgt dansschool DEC onnodig en véél werk: “Drie keer alles omgegooid, om dan te horen dat we per direct toe moeten... zeg dat dan meteen”

  De onduidelijke communicatie over de strengere coronaregels bezorgden heel wat verenigingen onnodig extra werk. Emily Cremers gooide deze week tot drie keer toe het lessenrooster van dansschool DEC in Halle om. Het nachtwerk bleek tevergeefs, want toen ze woensdagavond het Ministerieel Besluit uitploos bleek dat de school gewoon dicht moet. “Ik heb alle begrip voor de strengere maatregelen”, zegt Emily. “Maar zeg ons dan op maandag dat we moeten sluiten. Dan moesten wij al die moeite niet meer doen.”
 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen