Een archiefbeeld van ravottende kinderen in de fontein op het Stationsplein in Halle. Binnenkort kunnen ze zich uitleven in een echte waterspeeltuin aan het stedelijk plein.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archiefbeeld van ravottende kinderen in de fontein op het Stationsplein in Halle. Binnenkort kunnen ze zich uitleven in een echte waterspeeltuin aan het stedelijk plein. © Bart Kerckhoven

Een waterrad en andere leuke attracties: dit willen de kinderen in nieuwe waterspeeltuin van Halle

HalleDe Halse jeugd heeft gesproken. De voorbije weken vertelden de kinderen zelf welke attracties ze graag in de nieuwe waterspeeltuin aan het stedelijk plein zagen verschijnen. Schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V) verklapt wanneer de kids kunnen ravotten in het nieuwe speelparadijs.

 1. Halle houdt ondanks corona vast aan ambitieuze plannen: dit zijn de blikvangers uit het lijstje voor 2021
  PREMIUM
  Halle

  Halle houdt ondanks corona vast aan ambitieuze plannen: dit zijn de blikvan­gers uit het lijstje voor 2021

  Een park zo groot als een voetbalveld op Nederhem, een waterspeeltuin aan Hallebad en een recyclagepark dat vier keer zo groot is als het huidige op Stroppen. Het is een greep uit de investeringen die de stad Halle in 2021 plant. De coronacrisis heeft invloed op het budget, maar van besparen is geen sprake. “Al onze projecten kunnen doorgaan en dat is een prestatie op zich”, klinkt het. De schepenen lichten zelf hun blikvangers uit de planning voor volgend jaar toe.
 2. Eerste vaccinaties in sportcomplex De Bres gezet: “Vrijwilligers en zorgverleners enthousiast”
  Halle

  Eerste vaccina­ties in sportcom­plex De Bres gezet: “Vrijwilli­gers en zorgverle­ners enthousi­ast”

  Het vaccinatiecentrum in sportcomplex De Bres opende maandag voor het eerst de deuren. De komende weken krijgen zorgverleners hun prik. “We vaccineren in Halle deze week dinsdag en woensdag”, legt medewerker Mathias Pierquin van de Eerstelijnszone Zennevallei uit. “Enkele mensen die hun prik mochten halen daagden wel niet op en dat is vervelend. Maar we hebben een reservelijst van mensen die we dan meteen bellen zodat we geen vaccins verloren laten gaan. Verder is iedereen wel enthousiast. De vaccinatielijnen functioneren zoals het hoort en de vrijwilligers en de zorgverleners zien het helemaal zitten.” Ook in het vaccinatiecentrum DOC in Alsemberg wordt maandagavond nog gevaccineerd. Deze week worden er honderd vaccines geleverd. De komende twee weken zijn er telkens tweehonderd vaccins voorzien.”
 1. Muyllekes laten alle carnavalisten feesten in hun videoclip: “We loeten ons ni kisten!”
  Halle

  Muyllekes laten alle carnavalis­ten feesten in hun videoclip: “We loeten ons ni kisten!”

  De Muyllekes moeten het net als de andere carnavalisten in Halle voor het tweede jaar op rij zonder groot feest stellen, maar de broers Kjell en Beau blijven niet bij de pakken zitten en namen het liedje ‘Fiestje in a kot op’. Met het nummer willen ze zoveel mogelijk mensen aan het feesten krijgen in hun eigen huis. En al die feestvierders mogen zichzelf ook filmen terwijl ze op het nummer uit hun dak gaan.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"