DUIVELS Bijna 300 supporters volgden de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko in zaal Lindegroen in Buizinen.
Volledig scherm
DUIVELS Bijna 300 supporters volgden de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko in zaal Lindegroen in Buizinen. © Bart Kerckhoven

Driehonderd voetbalfans volgen België-Marokko in Lindegroen

 1. Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen
  Vlezenbeek

  Handelaars Vlezenbeek steunen lokale goede doelen

  De Verenigde Handelaars van Vlezenbeek (VHV) konden voor het eerst in twee jaar opnieuw een Winterhappening organiseren. De Winterhappening is een jaarlijkse activiteit in december die baadt in sfeer en gezelligheid. Het Gemeenteplein wordt hierbij omgetoverd tot het gezelligste plein van het land, waar er heerlijk kan gegeten worden, gedronken en gedanst. De Blaaskapel De Ware Eendracht, Remember en Vocal Entertainment zorgden voor de muzikale omkadering. De opbrengst van de Winterhappening gaat zoals steeds integraal naar het goede doel. Drie lokale Leeuwse goede doelen kunnen rekenen op steun: revalidatieziekenhuis Inkendaal, vzw (T)rots en vzw ’t Snoezelhof. Uiteindelijk kon er 3.000 euro verdeeld worden. “Onze lokale goede doelen zetten zich elke dag in voor zij die het wat moeilijker hebben”, zegt voorzitter Wilfried Van Overstraeten van de VHV. “Als VHV zijn we blij dat we samen met de steun van vele Vlezenbekenaren voor hen mee het verschil kunnen maken met deze gift.”
 2. Harmonie en fanfare presenteren winterconcert vol filmmuziek
  Halle

  Harmonie en fanfare presente­ren wintercon­cert vol filmmuziek

  Na het concert met Günther Neefs bundelen de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia en de Koninklijke Sint-Martinusfanfare van Halle nog een keer de krachten. Dit keer staan ze samen op de planken voor een concert vol filmmuziek. James Bond, Kuifje, Tarzan en andere helden zijn van de partij. Voor de gelegenheid staan beide orkesten onder leiding van gastdirigent Jan Huysentruyt. Het concert vindt plaats op zaterdag 4 februari om 19.30 uur in CC ’t Vondel Halle. Tickets zijn verkrijgbaar voor 12 euro in voorverkoop via de muzikanten, Kaffee De Sleutel of via info@khhalle.be. Aan de kassa kost een kaart 15 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis genieten.
 1. Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke
  2

  Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust

  Na een zenuwslopende nacht en dag zijn alle kinderen die betrokken raakten bij het zware busongeval in Duitsland opnieuw thuis. De laatste leerlingen van Den Top in Sint-Pieters-Leeuw en de Sint-Antoniusschool in Liedekerke kwamen twaalf uur later dan gepland aan met hun bus. Bij aankomst weerklonk ook applaus voor de leerkrachten. “Er was paniek, na die schreeuw en die ‘bonk’. Maar nadien ging alles vlot”, klinkt het bij Stan (11), één van de kindjes. De buschauffeur zou door te botsen verhinderd hebben dat zijn bus kantelde bij een uitwijkmanoeuvre.