De Koninklijke Kaatsclub Amis Réunis Buizingen zette er dit weekend een punt achter na 79 jaar.
Volledig scherm
De Koninklijke Kaatsclub Amis Réunis Buizingen zette er dit weekend een punt achter na 79 jaar. © rv

Doek valt definitief over kaatssport in Halle na afscheid Amis Réunis: “Dit doet iets met een mens”

HalleMet een laatste tornooi op de heilige grond van Amis Réunis Buizingen is afscheid genomen van de laatste kaatsclub van Halle. Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) bracht tijdens het tornooi hulde aan de vereniging.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartementen: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”
  PREMIUM
  Ruisbroek

  Ondanks renovatie van flatgebouw staat schimmel op de muren van appartemen­ten: “Dit kan echt niet meer gezond zijn”

  Zeven jaar na de grote renovatie van een flatgebouw in Ruisbroek krijgen de bewoners af te rekenen met vochtproblemen. Diane Mees vraagt al twee jaar een oplossing aan de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting. Intussen staat er schimmel op de muren. “De muren beginnen zelfs te barsten”, zucht Diane. De maatschappij laat weten dat er een grondig onderzoek zal komen.