Dinora De Waele in één van de kamers waar ze werken tentoonstelt van kunstenaars.
Volledig scherm
Dinora De Waele in één van de kamers waar ze werken tentoonstelt van kunstenaars. © Bart Kerckhoven

Dinora zet haar huis open voor kunstenaars en kunstminnaars: “Ik hou er van om drempels te slopen”

HalleDinora De Waele (67) zet haar huis in Halle de komende weekends voor het eerst open voor kunstenaars en kunstminnaars. Het werk van verschillende artiesten is te bekijken in haar rijwoning langs de Deken Michielsstraat. Dinora coacht kunstenaars en dat doet ze voortaan vanuit een ‘kunsthuis met een missie’, zoals ze het zelf omschrijft.

 1. Nieuwe editie van De Schrijfwijzen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen
  Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw

  Nieuwe editie van De Schrijfwij­zen: ook in het stadhuis van Halle kan je meedoen

  Het Groot Dictee maar dan heruitgevonden. Zo kan je de Schrijfwijzen het beste omschrijven. Op vrijdag 8 oktober kan iedereen in Vlaanderen opnieuw zijn of haar spellingkennis testen tijdens een nieuwe editie van het evenement. De uitdaging wordt georganiseerd door de vzw Creatief Schrijven, de Vlaamse bibliotheken en De Standaard. Het goede nieuws is dat je helemaal geen spellingfreak moet zijn om mee te doen omdat het geen klassiek dictee is maar wel een ludiek taalspel voor iedereen die van taalraadsels en de Nederlandse taal houdt. De bibliotheken van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw slagen voor deze editie de handen in elkaar en organiseren het dictee in de raadzaal van het stadhuis van Halle. Deelnemen is gratis maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via www.deschrijfwijzen.be.
 2. Hou eens een wandelvergadering op de eerste loopbaan van Vlaams-Brabant: “Overleg in dit stukje natuur is veel productiever”
  Play
  Halle

  Hou eens een wandelver­ga­de­ring op de eerste loopbaan van Vlaams-Bra­bant: “Overleg in dit stukje natuur is veel productie­ver”

  Het personeel van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria kan vanaf nu het hoofd even leegmaken op de loopbaan die is uitgestippeld in de Grote Weide naast het ziekenhuis. Het is de eerste loopbaan van Sport Vlaanderen in Vlaams-Brabant. “We kunnen er wandelen, lopen en zelfs een wandelvergadering is perfect mogelijk”, vertelt kinesitherapeute Anneleen Van Bulck.
 1. Goed nieuws uit WZC Zonnig Huis na coronazorgen: alle bewoners mogen opnieuw bezoekers ontvangen
  Halle

  Goed nieuws uit WZC Zonnig Huis na coronazor­gen: alle bewoners mogen opnieuw bezoekers ontvangen

  Het woonzorgcentrum Zonnig Huis op de campus van het OCMW is opnieuw coronavrij. Dat betekent dat de bezoekersregeling opnieuw versoepeld kan worden. Alle bewoners mogen opnieuw bezoek ontvangen en de bewoners mogen ook opnieuw naar buiten met hun bezoekers. Er wordt wel gevraagd om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo mag er maximum één bezoeker op de kamer. Wie met meer komt spreekt beter af in de cafetaria. Verder moeten de afstandsregels gerespecteerd blijven. Wie symptomen van corona heeft stelt zijn bezoek uit en wie na een bezoek aan de bewoners positief test wordt gevraagd om dat zo snel mogelijk te melden. In augustus werd een totaal bezoekverbod afgekondigd in het woonzorgcentrum nadat één bewoner positief testte. Nadien bleken nog meer bewoners besmet. Maar nu iedereen negatief testte zijn de zorgen van de baan.