Bij Chinees restaurant Zhu Yu werd met een zware steen het raam aan de voorzijde ingegooid.
Volledig scherm
Bij Chinees restaurant Zhu Yu werd met een zware steen het raam aan de voorzijde ingegooid. © Tom Vierendeels

Dieven gooien raam bakkerij én Chinees restaurant aan diggelen

HalleDe lokale politiezone Zennevallei heeft zaterdagnacht twee inbrekers kunnen arresteren die op brutale wijze twee handelszaken in Halle hadden geviseerd. Telkens gooiden ze met een zeer zwaar voorwerp een raam in. Op beide plaatsen werden ze betrapt waardoor de agenten over een goede beschrijving beschikten.

0 reacties

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Herboren reuzen vieren dit weekend mee verjaardag Confrèrie van de Vaantjesboer
  Halle

  Herboren reuzen vieren dit weekend mee verjaardag Confrèrie van de Vaantjes­boer

  De Confrèrie van de Vaantjesboer viert feest. De vereniging bestaat 15 jaar en viert dat een heel weekend lang. Er komen zelfs enkele herboren reuzen mee feesten. De organisatie wil het reuzenerfgoed van de stad Halle bewaren. Om hun jubileum te vieren hebben ze drie verloren gewaande reuzen opnieuw tot leven gewekt. De illustere Reuzen van de Brusselpoort Janneke, Mieke en Polydor duiken opnieuw op in het straatbeeld. Op zaterdag 1 oktober kan iedereen de opbouw van de reuzen komen bezichtigen op het Cardijnplein vanaf 11 uur en wordt om 15 uur de kleine Vaantjesboer op de Beestenmarkt aangekleed als Hofmaarschalk met bijbehorende formaliteiten. Om de herboren reuzen een gepast welkom te geven, vindt dan op zondag 2 oktober een feestelijke intrede plaats aan en rond de Brusselpoort in het bijzijn van de vijf andere Halse reuzen, met een apotheose aan het Heilig-Hart & College. De intocht start om 14 uur aan de Pacha.
 1. Koopjes van Alsemberg tot Elsene: 10 tweedehandsbeurzen in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Koopjes van Alsemberg tot Elsene: 10 tweede­hands­beur­zen in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen dan vaak een nieuwe thuis dankzij allerlei marktjes. Daar kunnen de bezoekers een mooie slag slaan. Onze redactie verzamelde daarom alle tweedehandsbeurzen en tafelverkopen van de komende weken in Brussel, de Rand en het Pajottenland in één handige lijst. Zo weet je meteen waar je deze maand terecht kan voor echte koopjes.
 2. Aldi Buizingen sluit even voor verbouwing
  Halle

  Aldi Buizingen sluit even voor verbouwing

  De Aldi in Buizingen is nog maar een paar jaar geleden vernieuwd maar volgende week sluit de supermarkt alweer de deuren voor een verbouwing. Het versassortiment krijgt volgens de keten een prominente plaats vooraan in de winkel. Om de ombouw mogelijk te maken, zal de winkel vanaf zaterdag 1 oktober om 16u sluiten. Op zaterdag 8 oktober heropent de winkel. In tussentijd kunnen klanten terecht in de nabijgelegen ALDI-winkels in Halle en Sint-Genesius-Rode. De ommezwaai is een service naar de klant volgens Aldi. ““We kiezen er met onze nieuwe winkelinrichting voor om het winkelen nog eenvoudiger te maken voor onze klanten”, zegt Koen Piessens, Managing Director Sales bij ALDI. “Door onmiddellijk vooraan de winkel onze verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en vers bereide gerechten aan te bieden kan de winkelkar meteen gevuld worden met het meest essentiële.”
 3. Siemens maakt kinderen warm voor technologie en wetenschap
  Huizingen

  Siemens maakt kinderen warm voor technolo­gie en wetenschap

  Deze week vond de elfde editie plaats van ‘Little Innovators’, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers. Vijftig kinderen tussen 8 en 12 jaar maken tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Met dit initiatief wil Siemens kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor een carrière in technologie en wetenschap en bouwt het bedrijf aan de toekomst. “Ons succes schuilt in de kennis en de talenten van onze medewerkers en vaak weten hun kinderen niet wat hun ouders mogelijk maken op de werkvloer”, ”, zegt Katrien Valkiers, hoofd communicatie bij Siemens en initiatiefneemster van ‘Little Innovators’. “Door hen met Little Innovators reeds vroeg te laten proeven van het STEAM-onderwijs willen we hen warm maken voor technologie en innovatie. Hopelijk stappen ze daardoor later in de ingenieursschoenen van hun ouders.”
 4. Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring
  Halle

  Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring

  Op de aansluiting van de E429 met de Brusselse Ring in Halle is maandagochtend een bestuurder van een bestelwagen overleden. Getuigen zagen omstreeks 7 uur het voertuig op de oprit zwalpen over de weg, tegen een vangrail schuren en uiteindelijk uit de bocht gaan om zo in de zijberm tegen een boom te botsen. Getuigen van het ongeval stopten nog en de hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen maar de 58-jarige man overleed ter plaatse. Er waren geen andere voertuigen betrokken. Vermoedelijk raakte de chauffeur onwel.