Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) wilde wel even een putje graven maar de klimop bleef niet hangen. Hij kondigt wel aan dat er een extra duidingsbord kan geplaatst worden bij de koloniale monumenten in het park.
Volledig scherm
Burgemeester Marc Snoeck (Sp.a) wilde wel even een putje graven maar de klimop bleef niet hangen. Hij kondigt wel aan dat er een extra duidingsbord kan geplaatst worden bij de koloniale monumenten in het park. © Mozkito

Dekoloniseer Halle overwoekert standbeeld Leopold II met klimop

Het standbeeld van koning Leopold II in het Halse stadspark was woensdagnamiddag even overwoekerd door klimop. De organisatie ‘Dekoloniseer Halle’ wilde de klimop laten groeien als symbool van de dekolonisering van de stad. De planten zijn verwijderd, maar het stadsbestuur is wel bereid om een bord met een neutrale verduidelijking van de rol van de koning bij het monument te plaatsen.

2 reacties

 • Monique Abbeloos

  1 jaar geleden
  Inderdaad Yolande, helemaal mee eens. Hebben jullie nu echt niets anders te doen? Denken jullie dat dat gratis gaat gebeuren ? Hopelijk krijgen alleen die mensen de rekening voorgeschoteld dan zullen ze wel snel hun mening herzien. Geen 2de Anuna hè
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Een minderheid die de geschiedenis wil wegvegen getuigd van onbegrensde naiviteit .Als je alle wreedheid uit de geschiedenis wil bannen blijft er niets meer van over . Beelden van koning Boudewijn,napoleon ,ceasar en van vele politieke leiders moeten dan ook de schroothoop op.Lees eens een geschiedenis boek ipl van uit de nek te kletsen.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?