De nieuwe uitbater, Roemeen Nicolae Cosa serveert vooral Vlaamse kost.
Volledig scherm
De nieuwe uitbater, Roemeen Nicolae Cosa serveert vooral Vlaamse kost. © Mozkito

De Mouterij brengt weer eten op tafel

HALLEJe kan opnieuw tafelen in de beschermde Mouterij Van Roye. Uitbater Nicolae Cosa (36) wil na een jaar leegstand vooral opnieuw klanten naar het restaurant lokken. "Volgend jaar wil ik met Den Ast filmavonden organiseren. Verder hoop ik de fanfare te strikken om tijdens de zomer op het terras op te treden."

 1. Dan toch geen bussen meer over nieuwe Bospoortbrug? “Grote gevolgen voor iedereen die de bus neemt in Halle”
  Play
  PREMIUM

  Dan toch geen bussen meer over nieuwe Bospoort­brug? “Grote gevolgen voor iedereen die de bus neemt in Halle”

  Bij De Vlaamse Waterweg gaan stemmen op om geen bussen meer te laten rijden over de toekomstige Bospoortbrug. De brug ligt vandaag op de drukste as van het openbaar vervoer door de stad. Bij de waterwegbeheerder spreken ze over een ‘miscommunicatie’. “Het plan blijft ongewijzigd”, klinkt het. Maar in Halle zijn ze niet overtuigd. “Als dit plan wordt doorgevoerd, zijn de gevolgen groot voor iedereen die de bus neemt in Halle”, zegt schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen).
 2. Bram Meyers wil zich met België plaatsen voor EK futsal in Nederland: “We gaan in de thuiswedstrijden tegen Finland en Montenegro voluit voor winst”
  Futsal Eerste nationale

  Bram Meyers wil zich met België plaatsen voor EK futsal in Nederland: “We gaan in de thuiswed­strij­den tegen Finland en Montenegro voluit voor winst”

  Het zijn drukke tijden voor Maasmechelaar Bram Meyers. Deze week is de goalie van Halle-Gooik op stage met zijn clubteam. Aansluitend trekt hij met de Futsal Red Devils op afzondering in Luik. Daar bereidt het nationaal futsalteam de kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen Finland en Montenegro voor. “We zijn echt gefocust op dat EK en willen met zes op zes een goede start nemen”, klinkt Meyers vastberaden.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"