De eerste van drie bruggen voor voetgangers en fietsers over de A8 is tijdens een nachtje door werken geplaatst in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste van drie bruggen voor voetgangers en fietsers over de A8 is tijdens een nachtje door werken geplaatst in Halle. © Bart Kerckhoven/rv

De eerste voetgangersbrug over de A8 in Halle ligt er! Alles wat u moet weten over de veilige verbinding in Rodenem

HalleDe eerste van drie bruggen voor voetgangers en fietsers over de A8 is tijdens een nachtje door werken geplaatst in Halle. Maar waarom zijn de zebrapaden verdwenen? En wanneer kunnen we via de nieuwe brug oversteken? Alles wat u moet weten over de nieuwe brug aan over de snelweg.

 1. Knaldrang, liefdesverdriet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeerde bestuurders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”
  PREMIUM
  Halle

  Knaldrang, liefdesver­driet of een zieke vriendin... beschonken en gedrogeer­de bestuur­ders halen alweer beste excuses boven: “Bij elke tegenslag naar alcohol grijpen, dat komt niet goed”

  Rechter Dina Van Laethem kreeg woensdag in Halle tientallen bestuurders voor zich die onder invloed van drank en drugs reden. Vaak werden de beklaagden niet eens tijdens een klassieke controle betrapt. Zo raakte een van hen eerst zwaargewond na een crash en testte een vader positief voor drugs nadat zijn kind niet veilig in de auto vastgeklikt zat. “Hoe halen sommigen het toch in hun hoofd”, zuchtte Van Laethem.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.