Korpschef Mark Crispel van de politiezone Zennevallei.
Volledig scherm
PREMIUM
Korpschef Mark Crispel van de politiezone Zennevallei. © Amber Gys

Criminaliteit in Zennevallei daalt, maar er is wel een verschuiving merkbaar: “Online zijn mensen soms nog erg naïef”

Halle/Beersel/Sint-Pieters-LeeuwCorona heeft onze hele samenleving overhoop gehaald en dat is ook merkbaar bij de criminaliteit. Er werd al voor gewaarschuwd: we moesten in ons kot blijven en dus kon de klassieke crimineel zijn slag niet meer slaan. Het actieterrein werd verlegd naar de cyberwereld. 

1 reactie

 • Marhilde Booten

  2 maanden geleden
  Volgens jaarverslag dalen de cijfers niet ?
 1. Infoavond over nieuwe wetgeving vzw’s
  Halle

  Infoavond over nieuwe wetgeving vzw’s

  Op dinsdag 20 september organiseert stad Halle een infoavond over de nieuwe wetgeving voor verenigingen zonder winstoogmerk of kortweg vzw’s. Aanleiding is de inwerkingtreding van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV). Door die nieuwe wetgeving moeten de statuten van alle vzw’s aangepast zijn op 1 januari 2024. Isabel Demeyere, directeur van het Vlaams studie- en documentatiecentrum voor vzw’s, geeft hierover uitleg en geeft antwoord op de vraag wat je moet doen om op tijd in orde te zijn. De infoavond vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis op het Oudstrijdersplein en start om 18.30 uur. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht en kan via deze link.
 1. Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtovereenkomsten worden opgezegd”
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant
  6

  Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtover­een­kom­sten worden opgezegd”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) sluit de onteigening van gronden in functie van het mogelijk toekomstige nationaal park Brabantse Wouden niet uit. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). Die laatste maakt zich zorgen over de toekomst van de boeren die in het projectgebied wonen. Die boeren worden evenwel beschermd door de pachtwet, maar toch kan de pacht worden opgezegd voor doeleinden van algemeen belang. Dat gebeurt ook in dit geval, bevestigt Demir.