Mathias Pierquin en Julie Crepel van de Eerstelijnszone Zennevallei coördineren het lokale tracingproject in zeven gemeenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathias Pierquin en Julie Crepel van de Eerstelijnszone Zennevallei coördineren het lokale tracingproject in zeven gemeenten. © Mozkito

COVID-Team Zennevallei start als eerste in Vlaams-Brabant met lokale tracing: “Niet met vinger wijzen, wel besmettingen beperken”

Wie besmet raakt met het Covid-19-virus krijgt in de Zennevallei een telefoontje om na te gaan waar hij of zij allemaal geweest is. Een broeihaard van het dodelijke virus kan sneller ontdekt worden zodat gemeentebesturen efficiëntere maatregelen kunnen nemen. Het is het eerste lokale tracingproject in Vlaams-Brabant dat opgestart wordt in de strijd tegen het coronavirus. “We willen het aantal besmettingen beperken”, zeggen de coördinatoren. “Het is niet de bedoeling om mensen met de vinger te wijzen als ze iets fout deden. Integendeel: we bieden zelfs hulp aan.”

  1. De natuur in met de Warandezak: gezinnen kunnen activiteitentas uitlenen in bib
    Halle

    De natuur in met de Warandezak: gezinnen kunnen activitei­ten­tas uitlenen in bib

    Gezinnen kunnen voortaan het Warandepark in Essenbeek verkennen met de Warandezak. Dat is een tas met allerlei materiaal om de natuur in het park te ontdekken. De Halse scholen kregen al zo’n zak en binnenkort kunnen de gezinnen de activiteitentas uitlenen in de bibliotheek. De zak werd ontwikkeld door de organisatie Groenlab. Er zit een plattegrond in van het park, zoekkaarten om paddenstoelen, planten en dieren te herkennen, potloepen om diertjes mee te herkennen, een verrekijker, een vlindernetje en een doeboekje met opdrachtjes die in het Warandepark kunnen uitgevoerd worden.