De politie hield controles tijdens de coronacrisis en betrapte zo heel wat mensen op inbreuken. (Illustratiebeeld van een actie tijdens de eerste lockdown)
Volledig scherm
PREMIUM
De politie hield controles tijdens de coronacrisis en betrapte zo heel wat mensen op inbreuken. (Illustratiebeeld van een actie tijdens de eerste lockdown) © Photo News

Coronazondaars hebben uitvluchten klaar in de politierechtbank: “U wist van de regels niets af… Waarom verstopte u zich dan in de kleerkast?”

Halle/Dilbeek/Gooik/Wezembeek-Oppem/LiedekerkeIn volle lockdown de hond uitlaten om 1 uur ’s nachts, samen op een appartementje cocaïne gebruiken of gewoon eens stoom aflaten op een illegaal feestje in een villawijk. Tientallen corona-overtreders mochten het uitleggen aan politierechter Johan Van Laethem omdat ze in volle coronacrisis de regels aan hun laars lapten. Bijna iedereen had een excuus klaar maar niemand kon de rechter echt overtuigen van hun goede wil.

 1. Pepingen-Halle mist stuntzege tegen leider Hades in blessuretijd: “Waarom tien minuten langer spelen als er niets gebeurd is?”
  Voetbal Tweede Nationale B

  Pepingen-Hal­le mist stuntzege tegen leider Hades in blessure­tijd: “Waarom tien minuten langer spelen als er niets gebeurd is?”

  De ene nederlaag is de andere niet. Pepingen-Halle had zesennegentig minuten lang uitzicht op een stuntzege tegen competitieleider Hades Kiewit. Uiteindelijk ging men nog zonder punten en met een pak frustraties naar huis. In het bezoekende kamp werd verwezen naar de arbitrage. In een ‘normale’ match vielen er immers twaalf gele en één rode kaart.
 2. Boze rechter geeft dronken chauffeur die ‘pampercursusje’ vraagt raad: “Ga eens kijken naar de kindergrafjes in Walfergem”
  PREMIUM
  Groot-Bijgaarden

  Boze rechter geeft dronken chauffeur die ‘pampercur­sus­je’ vraagt raad: “Ga eens kijken naar de kindergraf­jes in Walfergem”

  Een chauffeur die dronken een motorrijder aanreed stelde in de politierechtbank voor om een verkeerscursus te volgen. Politierechter Johan Van Laethem gaf hem de volle laag. “Ga in de plaats kijken naar de kruisjes die in Walfergem staan”, klonk het. “Op die graven liggen na al die jaren nog bloemen”, klonk het. Dit is de geschiedenisles die de rechter de dronken bestuurder gaf.