Mike van Bockstael (links) werd door Cody Roggemans uit het ijskoude Kanaal Brussel-Charleroi geholpen nadat hij met zijn wagen in het kanaal bekandde.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike van Bockstael (links) werd door Cody Roggemans uit het ijskoude Kanaal Brussel-Charleroi geholpen nadat hij met zijn wagen in het kanaal bekandde. © Bart Kerckhoven

Cody (18) redde het leven van Mike (28) die met auto in ijskoud kanaal belandde: “Je verstand staat op nul en je springt”

HalleCody Roggemans (18) redde vorig jaar het leven van Mike Van Bockstael (28) toen die met zijn wagen in het koude water van het Kanaal Brussel-Charleroi belandde in Halle. Voor zijn heldendaad kreeg de tiener nu de burgerlijke medaille eerste klasse. Mike stond erop om zijn redder als één van de eerste te feliciteren met de onderscheiding.

 1. Eerste Lazy Sunday in Sint-Rochuswijk is meteen succes
  Halle

  Eerste Lazy Sunday in Sint-Rochuswijk is meteen succes

  De eerste ‘Lazy Sunday’ in een reeks van vijf in de Sint-Rochuswijk was meteen een succes. Buurtbewoners Arthur De Smet en Bram Ghysels organiseren de muzikale aperitiefmomenten opnieuw in de pastorietuin aan de Melkerijstraat omdat de buitenkant van de Sint-Rochuskerk gerestaureerd wordt. Dat heeft zijn voordelen, want de plaatselijke KWB moet door die zelfde restauratie ook uitwijken voor het zondags café. En dus kunnen leden van de KWB ook genieten van een streepje muziek terwijl de andere bezoekers dan weer een fris drankje bij de bar konden bestellen. Vandaag was het Cordhang die voor de muziek zorgde. Op zondag 14 augustus treedt Ftakke op. Geert en Mieke Maeckelbergh komen langs op 21 augustus. Een week later is het podium aan Laurent De Jaegher en op zondag 4 september sluit Ofni de reeks af. Alle concerten starten om 11 uur.
 1. Van oude trams tot spelen met LEGO-blokjes: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van oude trams tot spelen met LE­GO-blok­jes: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomervakantie is alweer halfweg. Kinderen hebben dus nog een maandje om er ten volle van te genieten. Maar wat moet je doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een hoogteparcours tot een kinderboerderij, laat je inspireren door onze tips.