Kinder- en jongerencoach Pieter Michiels (40) uit Halle biedt zijn diensten gratis aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinder- en jongerencoach Pieter Michiels (40) uit Halle biedt zijn diensten gratis aan. © Bart Kerckhoven

Coach Pieter helpt jongeren die het mentaal moeilijk krijgen gratis in coronatijden: “Ik heb zelf die wanhoop ook al gevoeld”

HalleKinder- en jongerencoach Pieter Michiels (40) uit Halle biedt zijn diensten gratis aan om jongeren die het mentaal moeilijk krijgen door de coronacrisis te loodsen. Therapie blijft voor veel velen onbetaalbaar en dus lanceert Pieter een oproep: “Leg contact met mij als je het moeilijk hebt”, zegt hij.

 1. Pieter (39) verloor in vijf jaar beide ouders, broer en zus en helpt nu anderen: “‘Alles goed?’, vragen mensen me. Nee, natuurlijk niet”
  PREMIUM

  Pieter (39) verloor in vijf jaar beide ouders, broer en zus en helpt nu anderen: “‘Alles goed?’, vragen mensen me. Nee, natuurlijk niet”

  Op nauwelijks vijf jaar tijd verwerkte Pieter Michiels (39) uit Halle een echtscheiding en verloor hij zijn vader, broer, zus en moeder. Het verdriet een plaats geven leek onbegonnen werk tot Pieter zich kwetsbaar durfde opstellen. De kinder- en jongerencoach wil met zijn project ‘Cuore’ nu iedereen helpen om wat vaker gevoelens te tonen. “Wie zich kwetsbaar toont, kan daar zoveel kracht uit halen”, vertelt Pieter, die tennister Kim Clijsters strikte als meter voor zijn project.
 1. Bruno (54) heeft als proefpersoon voor vaccinonderzoek duidelijke boodschap: “Egoïsme helpt ons niet uit deze crisis”
  PREMIUM
  Halle

  Bruno (54) heeft als proefper­soon voor vaccinon­der­zoek duidelijke boodschap: “Egoïsme helpt ons niet uit deze crisis”

  Bruno Tordeur (54) is één van de tweeduizend Belgische proefpersonen voor het vaccinonderzoek van Johnson & Johnson. De voorzitter van de adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking in Halle is geen pleitbezorger van de farma-industrie maar het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf is wel bereikbaar voor inwoners van armere landen. En dat trok hem over de streep. “Als we deze pandemie willen oplossen moeten we solidair zijn”, zegt hij.
 1. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras

 2. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten