De plaats van het ongeval op de oprit van de Brusselse Ring in Halle.
Volledig scherm
De plaats van het ongeval op de oprit van de Brusselse Ring in Halle. © Bart Kerckhoven

Chauffeur (58) overleden na ongeval aan oprit Brusselse Ring

 1. Heropening Albertpark wordt in Belle Epoque-stijl gevierd
  Halle

  Heropening Albertpark wordt in Belle Epo­que-stijl ge­vierd

  In Halle wordt op zondag 11 december feest gevierd want dan wordt het Albertpark officieel geopend. Het park werd de voorbije maanden heraangelegd en werd 125 jaar geleden ingericht. De heropening wordt feestelijk gevierd in Belle-Epoque-stijl met een picknick, figuranten, volksspelen en live muziek. Om 11.30 uur is er het officiële gedeelte met toespraken. Om 12 uur wordt het park ingewandeld met een ‘walking’ muziekband. Van 12 uur tot 14 uur is er dan een picknick waarvoor wel vooraf via de site van CC ‘t Vondel ingeschreven moet worden. Doorlopend is er een bar met streekbieren, een mix van volksspelen, muziek en dansinitiaties met dansen uit de jaren 1900.
 1. Fakkeltocht in provinciedomein Huizingen
  Beersel

  Fakkel­tocht in provincie­do­mein Huizingen

  NME Huizingen organiseert komende zondag een fakkeltocht in het provinciedomein in Huizingen. Verlicht met fakkels wordt een ‘betoverende’ wandeling doorheen het bos georganiseerd. Bij slecht weer kan de activiteit wel worden geannuleerd. Inschrijven is wel verplicht. Er wordt één fakkel per twee personen voorzien. Elke twintig minuten start er een groep, de eerste groep start om 16.30 uur. Alle groepen trekken er op uit onder begeleiding van twee gidsen. Inschrijven kan via nmehuizingen@vlaamsbrabant.be .
 2. Curieus Halle laat toegankelijke wijnen aan democratische prijzen proeven
  Halle

  Curieus Halle laat toeganke­lij­ke wijnen aan democrati­sche prijzen proeven

  Curieus Halle en wijnhandel Belvino.be organiseren voor de zevende keer een wijndegustatie. Die vindt dit keer plaats op vrijdag 2 december. “De wijndegustatie is één van onze traditionele activiteiten.” legt Arno Pirolo van Curieus Halle uit. “We werken met zeer toegankelijke wijnen aan bijzonder democratische prijzen. We houden zo rekening met de financieel moeilijke tijden. Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen hun kerst- en nieuwjaarsdiner kunnen opfleuren met een lekkere fles wijn.” De wijndegustatie vindt plaats in Zaal Molenborre aan de Molenborre 12A in 1500 Halle. “Concreet bieden we een uitgebreid gamma aan wijnen aan voor ieders budget, gaande van unieke witte en rode wijnen tot zoete dessertwijnen.”, vertelt Geert Schmit, zaakvoerder van Belvino. Deelnemen kost slechts 5 euro. Inschrijven is wel verplicht via arno.pirolo@hotmail.com. De degustatie zelf start stipt om 19 uur.