CARNAVAL HALLE - Aankleden Kleine Vaantjesboer
Volledig scherm
CARNAVAL HALLE - Aankleden Kleine Vaantjesboer © Mozkito

CARNAVAL HALLE: Duivelse Zaterdag in beeld

0 reacties

 1. Fietsenmaker haalt binnenbandautomaat weg na belasting van 750 euro... maar dat blijkt vergissing: “Die heffing wordt zelfs herbekeken”
  PREMIUM
  Halle

  Fietsenma­ker haalt binnenband­au­to­maat weg na belasting van 750 euro... maar dat blijkt vergissing: “Die heffing wordt zelfs herbekeken”

  De uitbaters van fietsenwinkel Ava in Halle schrokken nadat ze van de stad een belasting van 750 euro moesten betalen voor hun binnenbandautomaat aan de gevel. “Terwijl het een extra service voor fietsers is”, zucht zaakvoerder Sebastien Lebbe. Op sociale media reageerden heel wat mensen verontwaardigd. Maar de belasting hoeft niet betaald te worden, zo blijkt. “Het gaat om een vergissing”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Sp.a).
 2. Kasdrager Dirk schrijft boek over laatste soldatenommegang van Vlaanderen in Lembeek: “Nu weten we weer waarom Sint-Veroonmars op Paasmaandag uitgaat”
  PREMIUM
  Halle

  Kasdrager Dirk schrijft boek over laatste soldatenom­me­gang van Vlaanderen in Lembeek: “Nu weten we weer waarom Sint-Veroonmars op Paasmaan­dag uitgaat”

  De laatste soldatenommegang van Vlaanderen geeft in een nieuw boek enkele geheimen prijs. Lembekenaar en kasdrager Dirk Vandenplas beschrijft hoe de Sint-Veroonmars door de eeuwen heen uitgroeide tot een uniek stukje erfgoed. Waarom stappen er soldaten mee in de mars? En wie was Sint-Veroon eigenlijk? Alle informatie over de paasfolklore is voor het eerst gebundeld. “Zo weet de jongere generatie opnieuw waarom de Sint-Veroonmars op paasmaandag uitgaat”, vertelt Dirk.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn