Helemaal links de toegangspoort naar de inkomhal van het appartement waar de cannabisplantage aanwezig was. De blauwe deur verderop is de toegangsdeur van de pastorie.
Volledig scherm
Helemaal links de toegangspoort naar de inkomhal van het appartement waar de cannabisplantage aanwezig was. De blauwe deur verderop is de toegangsdeur van de pastorie. © Tom Vierendeels

Cannabiskweker die zich in tuin van pastoor verborg riskeert 18 maanden cel

HalleDrie personen die betrokken waren bij een cannabisplantage in Halle riskeren 18 maanden cel. De plantage werd ontdekt na een inbraak in de woning. Bij die inbraak speelde een Halse pastoor een merkwaardige rol . 

 1. Plannen voor witloofloods verhitten gemoederen in beschermde Vogelzangbeekvallei: “Onbegrijpelijk dat dit toegelaten zou worden”
  Play
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Anderlecht

  Plannen voor witloof­loods verhitten gemoederen in beschermde Vogelzang­beek­val­lei: “Onbegrij­pe­lijk dat dit toegelaten zou worden”

  Op de grens van Sint-Pieters-Leeuw en Anderlecht staan een witloofteler en een natuurvereniging lijnrecht tegen over elkaar. De inzet: de bouw van een nieuwe loods aan de rand van de beschermde Vogelzangbeekvallei. “Die mastodont maakt de natuur kapot”, klinkt het bij natuurorganisatie CCN Vogelzang CBN. Op het landbouwbedrijf begrijpen ze de commotie niet.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.