Een mooie buste van operacomponist Rossini pronkt voortaan in de Villa Servais. Daar zorgde de vzw Servais voor die een inzamelactie organiseerde.
Volledig scherm
Een mooie buste van operacomponist Rossini pronkt voortaan in de Villa Servais. Daar zorgde de vzw Servais voor die een inzamelactie organiseerde. © rv

Buste van operacomponist keert na anderhalve eeuw terug naar Halle

HalleEen mooie buste van operacomponist Rossini pronkt voortaan in de Villa Servais. Daar zorgde de vzw Servais voor die een inzamelactie organiseerde.

 1. Het bekendste standbeeld van Halle is 150 jaar oud: zelfs koning Leopold II betaalde mee voor dit kunstwerk
  PREMIUM
  Halle

  Het bekendste standbeeld van Halle is 150 jaar oud: zelfs koning Leopold II betaalde mee voor dit kunstwerk

  Het bekendste standbeeld van Halle bestaat 150 jaar. François Servais kijkt al sinds 1871 van op een metershoge sokkel over de Grote Markt uit en maakt zo al even lang deel uit van het stadszicht. Het standbeeld is één van de topwerken van beeldhouwer Cyprien Godebski. Zelfs koning Leopold II betaalde mee voor de realisatie. Servaiskenner Peter François blikt terug naar hoe het beeld anderhalve eeuw geleden tot stand kwam.
 2. Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemeester? En waar kan je terecht voor een identiteitskaart?
  PREMIUM

  Gooik, Herne en Galmaarden gaan fuseren, maar wat wordt de naam? Wie wordt burgemees­ter? En waar kan je terecht voor een identi­teits­kaart?

  Symbolisch op het geografisch middelpunt van Gooik, Herne en Galmaarden werd in het Hof ter Spieringen de intentie tot fusie tussen de drie gemeenten bekendgemaakt. Een noodzaak, volgens de drie besturen. Bever, Lennik en Pepingen stappen niet in de fusie. Waarom niet? En wie zal burgemeester worden van de nieuwe fusiegemeente? En waarom is de fusie noodzakelijk? Na een gesprek met de betrokken burgemeesters geven we hieronder de huidige stand van zaken.
  Gooik