Leerlingen GO Technisch Atheneum gestrand in Perpignan op terugweg van schooltrip in Barcelona nadat hun versleten bus in panne viel.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen GO Technisch Atheneum gestrand in Perpignan op terugweg van schooltrip in Barcelona nadat hun versleten bus in panne viel. © rv

Bus valt in panne in Zuid-Frankrijk, 80 leerlingen en leerkrachten uit Halle voelen zich in steek gelaten door autocarbedrijf: “We hebben geen oog dicht gedaan op die stinkende bus”

HalleTachtig leerlingen en leerkrachten van het GO Technisch Atheneum uit Halle zijn woensdagavond na een schoolreis op 1.100 kilometer van huis gestrand nadat de bus met pech aan de kant moest. Omdat het busbedrijf niet thuis gaf boekte de schooldirectrice dan maar op eigen kosten een hotel. Wie op de bus overnachtte deed geen oog dicht door vochtproblemen en vieze geurtjes. De autocarmaatschappij laat weten dat er alles aan gedaan is om een oplossing te vinden.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.