Het vaccinatiecentrum in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vaccinatiecentrum in Halle. © Bart Kerckhoven

Burgemeester zet vrijwilligers vaccinatiecentrum in de bloemetjes (en haalt uit naar niet-gevaccineerden). “Contrast tussen jullie en mensen die zich niet laten vaccineren kan niet groter zijn”

Halle94.315 prikken werden er de voorbije maanden gezet in het vaccinatiecentrum De Bres. Op topmomenten waren dat 180 prikken per uur. Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) van Halle blikte op een bedankingsfeestje voor de vrijwilligers terug op een bewogen periode. “Ik voelde me soms eerder een burgemeester van ‘afgelaste zaken’.” En hij haalde ook uit naar wie zich niet liet vaccineren.

 1. Opnieuw jaarmarkt in Lembeek: dit valt er te beleven zondag 17 oktober
  Lembeek

  Opnieuw jaarmarkt in Lembeek: dit valt er te beleven zondag 17 oktober

  Ook de jaarmarkt in Lembeek kan opnieuw plaatsvinden na een gedwongen coronapauze. Nu zondag 17 oktober organiseert de vereniging Lembeek Leeft! een nieuwe editie. In het kasteelpark van Lembeek zijn er prijskampen voor trekpaarden, zadelpaarden, pony’s, ezels, schapen, geiten en neerhofdieren. In het centrum van Lembeek gaat de feestmarkt door. Naast de drank- en eetstanden van vooral plaatselijke verenigingen zijn er marktkramers met onder andere kleding, modeaccessoires, geschenkartikelen, Streekproducten, snoep, fruit en andere zaken. Op het Stevens Dewaelplein zend Stadsradio Halle zijn verzoeklijn live uit en wordt er verder voor animatie gezorgd. Ook de kermis is van de partij.
 1. Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Burgemees­ter Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”

  “Waar blijft dat lang beloofde rijk van de vrijheid?” Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw pleit na anderhalf jaar onder coronaregime dat de belofte wordt ingelost. Nu tachtig procent van de Vlaamse bevolking gevaccineerd is mogen wat hem betreft heel wat regels op de schop. “En maak eindelijk eens een verschil tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in de cijfers”, zegt Desmeth. “Want vreemd genoeg worden die nooit gepubliceerd.”
 2. Kostprijs tijdelijke fietsenstalling station Sint-Genesius-Rode stijgt van 200.000 naar 350.000 euro: “Maar investering is geen verloren kost”
  Sint-Genesius-Rode

  Kostprijs tijdelijke fietsen­stal­ling station Sint-Genesius-Ro­de stijgt van 200.000 naar 350.000 euro: “Maar investe­ring is geen verloren kost”

  De bewaakte fietsenstalling aan het station van Sint-Genesius-Rode zal 150.000 euro meer kosten dan oorspronkelijk gepland. Dat is liefst 75 procent meer dan begroot. “Het wordt een duur verhaal maar dit project moet er komen om fietsdieven af te schrikken”, zegt schepen van Openbare Werken Miguel Delacroix (IC-GB).