Het vaccinatiecentrum in Halle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vaccinatiecentrum in Halle. © Bart Kerckhoven

Burgemeester zet vrijwilligers vaccinatiecentrum in de bloemetjes (en haalt uit naar niet-gevaccineerden). “Contrast tussen jullie en mensen die zich niet laten vaccineren kan niet groter zijn”

Halle94.315 prikken werden er de voorbije maanden gezet in het vaccinatiecentrum De Bres. Op topmomenten waren dat 180 prikken per uur. Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) van Halle blikte op een bedankingsfeestje voor de vrijwilligers terug op een bewogen periode. “Ik voelde me soms eerder een burgemeester van ‘afgelaste zaken’.” En hij haalde ook uit naar wie zich niet liet vaccineren.

  1. Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”
    PREMIUM
    Sint-Pieters-Leeuw

    Burgemees­ter Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”

    “Waar blijft dat lang beloofde rijk van de vrijheid?” Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw pleit na anderhalf jaar onder coronaregime dat de belofte wordt ingelost. Nu tachtig procent van de Vlaamse bevolking gevaccineerd is mogen wat hem betreft heel wat regels op de schop. “En maak eindelijk eens een verschil tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in de cijfers”, zegt Desmeth. “Want vreemd genoeg worden die nooit gepubliceerd.”