David Goubert, voorzitter van Brothers of Solidarity.
Volledig scherm
PREMIUM
David Goubert, voorzitter van Brothers of Solidarity. © Bart Kerckhoven

Brothers of Solidarity slaakt noodkreet en vraagt Halle om hulp: “Binnenkort zijn we onze keuken definitief kwijt”

HalleBrothers of Solidarity start een petitie om de stad Halle te vragen een pand ter beschikking te stellen waar wekelijks gekookt kan worden voor de daklozen die de leden helpen in Brussel. “We hebben in al die jaren van de stad geen hulp gekregen”, zegt voorzitter David Goubert. “Maar het voortbestaan van onze vereniging hangt er nu van af.” 

 1. Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeurtjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze
  Halle

  Van de nieuwe Tilquin tot Oude Geuze Vermouth... Primeur­tjes proeven op vijftiende Dag van de Oude Geuze

  In het Streekproductencentrum in Halle vindt dit weekend voor de vijftiende keer de Dag van de Oude Geuze plaats. Daarvoor werkt de winkel samen met bierproeversvereniging De Lambikstoempers. “Wij schenken enkel de echte lambiekbieren”, zegt voorzitter Wanne Madalijns van De Lambikstoempers. “Namelijk deze waar nog 100 procent lambiek wordt gebruikt om oude geuze en kriek te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei.”
 2. Brothers of Solidarity steekt zelf handen uit de mouwen in rampgebied Pepinster: “Hebben we nu echt niets geleerd na vorige rampen?”
  PREMIUM
  Halle

  Brothers of Solidarity steekt zelf handen uit de mouwen in rampgebied Pepinster: “Hebben we nu echt niets geleerd na vorige rampen?”

  David Goubert uit Halle en zijn Brothers of Solidarity trekken dit weekend opnieuw naar Pepinster om er slachtoffers van de overstromingen te helpen. De organisatie haalde al meer dan 17.000 euro op voor de getroffen inwoners. “Ik krijg kippenvel als ik sommige berichten van dorpsbewoners lees”, zegt David. “Maar dan weet ik ook dat het goed is dat we meteen hulp bieden.”
 3. Van privépiloot van de koning tot pionier in de commerciële luchtvaart: vier Leeuwenaren schreven vorige eeuw luchtvaartgeschiedenis
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw

  Van privépi­loot van de koning tot pionier in de commer­ciële luchtvaart: vier Leeu­wenaren schreven vorige eeuw luchtvaart­ge­schie­de­nis

  De ene schopte het tot privépiloot van koning Albert I, een andere vloog met de meest geavanceerde gevechtstoestellen van het Amerikaanse leger. Vier Leeuwenaren waren in de vorige eeuw echte luchtvaarpioniers. Hun verhalen zijn nu gebundeld in een nieuw publicatie. Jan De Backer, één van de auteurs, licht alvast een tipje van de sluier op.