Archiefbeeld uit 2016 toen de brandweerzone Vlaams-Brabant West in Sint-Pieters-Leeuw ook evacuaties diende uit te voeren. Enkele weken terug was dat ook het geval in Herne.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2016 toen de brandweerzone Vlaams-Brabant West in Sint-Pieters-Leeuw ook evacuaties diende uit te voeren. Enkele weken terug was dat ook het geval in Herne. © Mozkito

Brandweerzone Vlaams-Brabant West helpt bij evacuaties in Luik en levert bijstand in Tienen

Halle-VilvoordeEnkele brandweermannen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West zijn richting Luik vertrokken om hun Waalse collega’s te ondersteunen bij de rampzalige overstromingen. De hulp zou voornamelijk gevraagd zijn om mensen te evacueren. Intussen levert de zone ook bijstand in het oosten van onze provincie waar onder meer Tienen zwaar getroffen werd.

3 reacties

 • philippe vandermeeren

  2 maanden geleden
  Geld storten heeft weinig zin. Voeding komt terecht. Geld blijft altijd ergens aan de vingers kleven. Ik wil voor de mensen conserven kopen. En het zelf brengen. Anders nada.
 • koen versteven

  2 maanden geleden
  Top! Mag ook eens gezegd worden! En dan nu een rekeningnummer voor een noodfonds van deze ramp aub…
 • marina de smedt

  2 maanden geleden
  Veel succes jongens
 1. Budo Research Centrum traint opnieuw in sportcomplex De Bres
  Halle

  Budo Research Centrum traint opnieuw in sportcom­plex De Bres

  Het Budo Research Centrum Halle traint opnieuw in sportcomplex De Bres. Ook de werking van de gevechtssportenclub lag maandenlang stil door corona. Sinds dit weekend worden er opnieuw trainingen georganiseerd. Je kan er terecht voor karate-do voor kinderen vanaf 6 jaar, jeugd en volwassenen. Ook de Kobudo en Tai Chi-afdeling starten opnieuw met de lessen voor volwassenen. Iedereen kan altijd drie proeflessen meepikken voor hij of zij zich engageert en zich definitief inschrijft. Voor meer info kan je surfen naar de website www.brchalle.eu of mailen naar info@brchalle.eu.
 2. Tankwagen crasht in berm op Brusselse Buitenring: autosnelweg in beide richtingen afgesloten door lekkende brandstoftank
  Beersel

  Tankwagen crasht in berm op Brusselse Buitenring: autosnel­weg in beide richtingen afgesloten door lekkende brandstof­tank

  De Buitenring in Beersel is momenteel volledig afgesloten voor het verkeer na een zwaar verkeersongeval waarbij een tankwagen betrokken raakte die een gevaarlijk chemisch product vervoerde. Er is een lek vastgesteld in de brandstoftank en daarom beslisten de hulpdiensten om alles af te sluiten. De vrachtwagenchauffeur zou lichtgewond zijn. De trucker verloor de controle over het stuur. De tankwagen belandde naast de snelweg, reed door de bomen en kantelde in een veld naast de Buitenring. Het ongeluk gebeurde omstreeks 14 uur net voor de afrit Lot. Er wordt intussen gevraagd om de omgeving te vermijden en om te rijden via de Binnenring. De chemische stof zelf is uiteindelijk niet vrijgekomen maar de takelwerkzaamheden zullen uiterst voorzichtig gebeuren en daardoor zullen die nog enkele uren duren.